Tentoonstelling De kunst van brood

De kunst van brood

In mei vindt de tentoonstelling De kunst van brood plaats. Van 9 tot en met 12 mei geven verschillende kunstenaars in Het Sieraad, de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West hun perspectief op brood. Verwacht gigantische foto’s, dansend deeg en brood om naar te luisteren.

Iedereen heeft een mening over brood, maar veel Nederlanders weten maar weinig over de wereld die achter brood schuilgaat. De kunstenaars brengen wat zij ontdekt hebben over brood en hun perspectieven tot leven in deze tentoonstelling. Aan de tentoonstelling nemen kunstenaars deel zoals Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra (kunstenaar van het jaar 2019), Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi .

De kunst van brood is een initiatief van Bake Five. Deze coöperatie van zelfstandige innovatieve bakkerijen heeft kunstenaars uitgedaagd om een uniek kunstwerk te produceren met hun visie op brood. Het event is gratis toegankelijk, om het cultureel-maatschappelijk belang van kunst en brood zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling 'De kunst van brood' is van 9 tot en met 12 mei te zien in 'Het Sieraad", de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West. Op het YouTube-kanaal De kunst van brood zijn verschillende vlogs over de voorbereiding van deze tentoonstelling te vinden.

Lees ook
Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Relatief veel voedingsstoffen in (volkoren) brood

Brood is een belangrijk onderdeel van gezonde voeding en zal ook in de toekomst een belangrijke plaats blijven innemen. Dat wordt duidelijk uit een wetenschappelijk artikel van Peter Weegels, directeur van het European Bakery Innovation Centre (EBIC) in Papendrecht. "Eigenlijk kun je brood een superfood noemen, omdat het qua samenstelling met kop en...

De perfecte foodpairing van brood en bier

De perfecte foodpairing van brood en bier

Brood en bier gaan goed samen. Bij de juiste combinatie versterken de smaken elkaar. Meester Patissier en Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven en biersommelier Fiona de Lange geven tips voor de perfecte foodpairing van bier en brood. Voor beide producten zijn hoogwaardige ingrediënten essentieel. Bier dat is gebrouwen van hele goedkope...

Van nacht naar dag

Van nacht naar dag

Goed personeel vinden is een steeds grotere uitdaging. Jongeren kiezen vaker voor een baan waarbij ze ’s nachts niet hoeven te werken. Zijn er manieren om nachtarbeid te verminderen? Petra Kuiper, manager Product & Proces bij het NBC geeft antwoord: “Je bent niet de enige die voor deze uitdaging staat. De branche zoekt al langer een antwoord op...

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...