Tentoonstelling De kunst van brood

De kunst van brood

In mei vindt de tentoonstelling De kunst van brood plaats. Van 9 tot en met 12 mei geven verschillende kunstenaars in Het Sieraad, de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West hun perspectief op brood. Verwacht gigantische foto’s, dansend deeg en brood om naar te luisteren.

Iedereen heeft een mening over brood, maar veel Nederlanders weten maar weinig over de wereld die achter brood schuilgaat. De kunstenaars brengen wat zij ontdekt hebben over brood en hun perspectieven tot leven in deze tentoonstelling. Aan de tentoonstelling nemen kunstenaars deel zoals Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra (kunstenaar van het jaar 2019), Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi .

De kunst van brood is een initiatief van Bake Five. Deze coöperatie van zelfstandige innovatieve bakkerijen heeft kunstenaars uitgedaagd om een uniek kunstwerk te produceren met hun visie op brood. Het event is gratis toegankelijk, om het cultureel-maatschappelijk belang van kunst en brood zo breed mogelijk onder de aandacht te brengen.

De tentoonstelling 'De kunst van brood' is van 9 tot en met 12 mei te zien in 'Het Sieraad", de oude ambachtsvakschool in Amsterdam-West. Op het YouTube-kanaal De kunst van brood zijn verschillende vlogs over de voorbereiding van deze tentoonstelling te vinden.

Lees ook
De Kunst van Brood is een aanrader

De Kunst van Brood is een aanrader

In het Sieraad in Amsterdam is van 8 tot en met 12 mei de tentoonstelling De Kunst van Brood gratis te bezoeken. Voor deze tentoonstelling zijn negen kunstenaars uitgedaagd om ‘iets te doen met brood’. De redactie van Bakkers in Bedrijf bezocht de eerste expositie-dag en raadt iedereen aan om te gaan.

Tentoonstelling De Kunst van Brood

Tentoonstelling De Kunst van Brood

In Het Sieraad in Amsterdam is van 9 tot en met 12 mei de tentoonstelling ‘De Kunst van brood’ te zien.

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Drie tips voor monstername bij zoutbepaling

Sinds 2009 spreekt de bakkerijsector over de vermindering van zout in brood. Vorig jaar is ook de brooddefinitie aangepast, waardoor meer broodsoorten onder die definitie vallen. De zoutnorm blijft hoe dan ook een belangrijk punt. NBOV geeft drie tips voor monstername bij zoutbepaling.

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

Broodbakker / productiemedewerker omgeving Utrecht

In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst start je...

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

Meewerkend voorman inpak 2 ploegen te Nijverdal

In deze fulltime aansturende functie zal je zorg dragen voor het inpakproces binnen de bakkerij. Samen met de dagelijkse leiding zorg je voor het juist instrueren...

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

Commercieel medewerker binnendienst omgeving Amsterdam

In de deze uitdagende functie zal jij je bezighouden met verkoop van ambachtelijke brood en banketproducten aan diverse afnemers van vliegtuigcateraars tot hotelketens...