Tentoonstelling De Kunst van Brood

2 mei 2019

In Het Sieraad in Amsterdam is van 9 tot en met 12 mei  de tentoonstelling ‘De Kunst van brood’ te zien. Het is geen klassieke tentoonstelling, over de geschiedenis en bereiding van brood. Maar voor de tentoonstelling hebben negen moderne kunstenaars inspiratie gehaald uit brood. Het resultaat bestaat  uit onder andere geluidskunst, video en sculpturen. Het gaat om de kunstenaars Atelier van Lieshout, Ruganzu Bruno, Elise ’t Hart, Claudy Jongstra, Loes Koomen, Ap Verheggen, Roy Villevoye, Carine Weve en YANi.

In een aantal vlogs wordt een tip van de sluier opgelicht, maar het blijft spannend wat de kunstenaars gemaakt hebben. De inspiraties van Clarine Weve (“het wezen van gist heeft zichzelf vormgegeven”) en Atelier van Lieshout (“brood is SEKS”) prikkelen in ieder geval de verbeelding.

Naast de expositie is er een doorlopend programma met thuisbakkers, jonge ondernemers, workshops en gastsprekers. Ook  wordt er live kunst gemaakt onder leiding van Ruganzu Bruno. Hij is oprichter van Ecoart Uganda, een organisatie die afval gebruikt om de leefomgeving te verbeteren, bijvoorbeeld door er speeltuinen van te maken. Hij maakt samen met Amsterdamse kinderen drie dagen lang een beeldhouwwerk van afval, dat achterblijft na broodconsumptie.

De Kunst van Brood wordt georganiseerd door Bake Five. Dit is een coöperatie van zelfstandige, industriële bakkerijen. Het doel van de expositie is om bij te dragen aan het populaire besef van de cultureel-maatschappelijke waarde van brood

Meer informatie is te vinden op de website.

Altijd op de hoogte blijven?