Tavola 2020 verplaatst naar volgend jaar

16 juni 2020

De organisatie van Tavola 2020 heeft deze internationale vakbeurs opnieuw verplaatst, naar 21, 22 en 23 maart. "Toen we begin maart beslisten om Tavola 2020 uit te stellen tot september, had niemand gedacht dat het coronavirus ons ook nu nog parten zou spelen – ook al evolueert de coronacrisis in België en in de omringende landen positief", aldus de organisatie

De beurs stond gepland op 13, 14 en 15 september in Kortrijk Xpo in België. Hoewel de Belgische overheid en FOD Volksgezondheid geen verbod hebben opgelegd op beurzen en evenementen na 1 september, heeft de organisatie toch besloten om de beurs te verplaatsen naar maart 2021. "Veel exposanten geven aan dat het laten doorgaan van Tavola in september van dit jaar in de huidige omstandigheden niet wenselijk is."

Naast de wens van de exposanten speelt ook het internationale karakter van de beurs, de proeverijen, de lange voorbereidingstijd voor het event, en de vele onzekere factoren een rol in het genomen besluit. De organisatie heeft dit besluit genomen in het belang van alle exposanten, bezoeken en andere betrokkenen. 

Tavola Boutique

Hoewel de fysieke beurs niet doorgaat, komt de organisatie in september wel met een 'hybride vakevent'. "Wij zijn klaar om u een hybride vakevent voor te stellen, waarbij u in aanloop van Tavola 2021 ook online met uw leveranciers en contacten kan communiceren, en nieuwe contacten kan leggen.  Zo houden wij in de week van 13-15 september een Tavola Boutique, met mogelijks een fysieke component met networking, matchmaking en productvoorstellingen", besluit de organisatie.

Tavola is een beurs voor fijne en verse voeding. De beurs wordt elke twee jaar gehouden in Kortrijk. Voorafgaand aan de beurs vindt de uitreiking van de Gouden Tavola's plaats. Deze gaan naar de meest opmerkelijke culinaire vernieuwingen. Bekijk hier de winnaars van 2020.

 

 

Altijd op de hoogte blijven?