Taart ende Koeck

Taart ende Koeck

Geheel in de trend van het moment schrijft Maartje Borst dit vegan bakboek. Steeds meer mensen gaan – deels – over op een plantaardige eetwijze en dan kan de hoek met ‘taart ende koeck’ natuurlijk niet achterblijven.

Borst experimenteert al vanaf haar twaalfde volop met plantaardige voeding en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot vegan chef, met patisserie als specialiteit. ‘Koffie ende Koeck’ is haar vegan lunchspot in Amsterdam. Daar bewijst zij al jaren dat vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart.

In dit boek laat ze thuisbakkers zien hoe makkelijk het is om dierlijke producten weg te laten zonder vervolgens rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie nodig te hebben. Met dit boek maak je met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten luchtige en smeuïge cakes, chocotaarten en klassieke koekjes. En hoewel het boek bedoeld is voor thuisbakkers, kunnen professionele bakkers die een (deels) veganistisch assortiment overwegen hier zeker wat van opsteken. 

Taart ende Koeck van Maartje Borst is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Dossiers
Lees ook
Heel Holland Bakt Kinderbakboek

Heel Holland Bakt Kinderbakboek

De eerste editie van het tv-programma Heel Holland Bakt Kids trok najaar 2020 veel kijkers. Om de interesse van kinderen in bakken aan te blijven wakkeren, verscheen onlangs het Heel Holland Bakt Kinderbakboek.

Nog meer kleine taartjes

Nog meer kleine taartjes

Een jaar na het succesvolle ‘Kleine taartjes’ uit 2018 kwam patissier Meike Schaling met ‘Kleine hartige taartjes’. En nu ligt deel drie van haar reeks in de winkels. In ‘Nog meer kleine taartjes’ zijn de recepten complexer, vereisen ze meer verschillende technieken waarmee je veel afwisselende structuren kunt maken.

Cadeautaartje

Cadeautaartje

Debic inspireert de bakker met recepten, bijvoorbeeld voor dit Cadeautaartje met chocolade en sinaasappel mousse. Leuk voor de Kerstdagen of Oud en Nieuw!

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Zelfstandig werkend bakker omgeving Almelo

Wat ga je doen?Voor een koekbakkerij in de omgeving van Almelo zijn we per direct op zoek naar een ervaren zelfstandig werkend bakker. Je komt te werken in een team...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...