Taart ende Koeck

Taart ende Koeck

Geheel in de trend van het moment schrijft Maartje Borst dit vegan bakboek. Steeds meer mensen gaan – deels – over op een plantaardige eetwijze en dan kan de hoek met ‘taart ende koeck’ natuurlijk niet achterblijven.

Borst experimenteert al vanaf haar twaalfde volop met plantaardige voeding en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot vegan chef, met patisserie als specialiteit. ‘Koffie ende Koeck’ is haar vegan lunchspot in Amsterdam. Daar bewijst zij al jaren dat vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart.

In dit boek laat ze thuisbakkers zien hoe makkelijk het is om dierlijke producten weg te laten zonder vervolgens rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie nodig te hebben. Met dit boek maak je met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten luchtige en smeuïge cakes, chocotaarten en klassieke koekjes. En hoewel het boek bedoeld is voor thuisbakkers, kunnen professionele bakkers die een (deels) veganistisch assortiment overwegen hier zeker wat van opsteken. 

Taart ende Koeck van Maartje Borst is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Dossiers
Lees ook
Baguettes met poolish

Baguettes met poolish

Nu veel mensen deze zomer niet naar het buitenland op vakantie zijn geweest of zelfs thuis zijn gebleven, is het fijn toch nog iets van een vakantiegevoel in huis te halen met een smakelijke Franse baguette. Te nuttigen als ontbijt met ‘confiture’, bij de barbecue met salades of met een (Frans) kaasje en een glaasje wijn: dit slanke stokbroodje past...

Historisch Bakboek BROOD

Historisch Bakboek BROOD

Het Historisch Bakboek BROOD is een vlot toegankelijk digitaal bakboek met heerlijke broodrecepten uit bijna 4.000 jaar geschiedenis. Auteur Manon Henzen maakt een tijdreis van Mesopotamische platbroden uit circa 1750 voor Christus tot perfecte Parijse croissants uit het begin van de twintigste eeuw. Onderweg passeren onder meer Romeins speltbrood,...

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Cursus vegan ijs bij IJscentrum

Plantaardig eten raakt steeds meer in trek. Daar wil je als ijsbereider natuurlijk graag op inspelen. Docent Bas van Haaren beantwoordt al je vragen over dit onderwerp tijdens de dagcursus Vegan IJs op het IJscentrum in Vlaardingen.

Lijnoperator omgeving Utrecht

Lijnoperator omgeving Utrecht

Wat ga je doen?Wij zoeken voor deze bakkerij een lijnoperator. De werkzaamheden bestaan o.a. uit het bedienen van de automatische productielijnen, het zetten van...

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Bakker / Ovenist omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist en weet je ook je weg te vinden in het magazijn en achter het stuur? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door...

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Zelfstandig werken broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...