Taart ende Koeck

15 september 2020

Geheel in de trend van het moment schrijft Maartje Borst dit vegan bakboek. Steeds meer mensen gaan – deels – over op een plantaardige eetwijze en dan kan de hoek met ‘taart ende koeck’ natuurlijk niet achterblijven.

Borst experimenteert al vanaf haar twaalfde volop met plantaardige voeding en heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot vegan chef, met patisserie als specialiteit. ‘Koffie ende Koeck’ is haar vegan lunchspot in Amsterdam. Daar bewijst zij al jaren dat vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart.

In dit boek laat ze thuisbakkers zien hoe makkelijk het is om dierlijke producten weg te laten zonder vervolgens rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie nodig te hebben. Met dit boek maak je met simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten luchtige en smeuïge cakes, chocotaarten en klassieke koekjes. En hoewel het boek bedoeld is voor thuisbakkers, kunnen professionele bakkers die een (deels) veganistisch assortiment overwegen hier zeker wat van opsteken. 

Taart ende Koeck van Maartje Borst is verkrijgbaar bij Bazarow, de online boekhandel die meer dan 1,5 miljoen titels binnen 24 uur kan leveren. 

Altijd op de hoogte blijven?