SVO Food & Cibap brengen food- en designindustrie samen

design meeting SVO en Citab

Wat kunnen food en design voor elkaar betekenen en hoe ziet het MKB eruit als deze sectoren meer zouden samenwerken. Cibap vakschool voor vormgeving en SVO vakopleiding food keken hiernaar tijdens de eerste Food & Design meetup in het in de Spoorzone gelegen Brouwtheater in Zwolle op 13 november.

Het thema van de bijeenkomst was 'the art of storytelling in de digitale omgeving'. Hierbij werd onderzocht wat de impact van storytelling is op de aantrekkelijkheid van je product. Food & Design maken deel uit van het dagelijks bestaan. Food is brandstof, bouwstof en de ultieme verbinder. Design is in alle aspecten van het leven aanwezig en voorziet ons leven en onze omgeving van vorm en verhaal.

Tijdens de bijeenkomst sprak foodblogger en journalist Jonneke de Zeeuw van Mooncake over de pareltjes in de foodbranche en waarom hun verhaal er toe doet. Daarna kwam er een MKB’er aan het woord. Dit was Remco Sluiter, eigenaar van Uw Stadsboer. Hij vertelde als succesvol ondernemer over hoe belangrijk storytelling is voor zijn bedrijf en gaf ook aan waar zijn vraagstukken nog liggen. Hoe zorg je ervoor dat je product het juiste verhaal vertelt. Tot slot liet Jessica Kittle de deelnemers in een workshop zien hoe je met weinig middelen een perfect plaatje kan maken voor social media.

Dossiers
Lees ook
ABN AMRO verwacht economische schokken voor industrie, leisure, retail, food en bouw

ABN AMRO verwacht economische schokken voor industrie, leisure, retail, food en bouw

ABN AMRO verwacht dat de druk op de industrie, leisure, retail, food en bouw in de tweede helft van 2022 gaat toenemen. De energiecrisis treft vooral de industrie, terwijl de horeca en retail kampen met slechtere winstvooruitzichten. Het risico op faillissementen neemt toe, aldus de bank.

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO start praktijkgericht trainingsaanbod SVO food academy

SVO vakopleiding food, opleider voor foodprofessionals, start met een praktijkgericht trainingsaanbod onder de naam SVO food academy.

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Congresprogramma Food Technology bekend: Food meets hightech

Op 1 en 2 december organiseren Mikrocentrum en vakblad EVMI (Alea Publishers) samen het congres Food Technology 2021 in de Brabanthallen, ’s-Hertogenbosch. Hier komen food en hightech samen, met als doel de voedingsmiddelenindustrie op weg te helpen naar 2050. Oftewel: hoe kan het efficiënter, effectiever, duurzamer?