SVH Meesterkok neemt inspiratieboek over menukaart in ontvangst

overhandiging eerste boek wat maak je me nu

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck nam op dinsdag 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp het eerste exemplaar van Wat maak je me nu?! in ontvangst. Een inspiratieboek over de menukaart als communicatiemiddel, geschreven door horecajournalist Bianca Roemaat. Tijdens deze feestelijke lunchbijeenkomst met als thema ‘Wat maak je me nu?! vierde de auteur tevens haar 25-jarig jubileum als horecajournalist.

Om te vieren dat ze 25 jaar in het vak van horecajournalist zit, schreef horecajournalist en tekstschrijver Bianca Roemaat haar eerste boek. Wat maak je me nu?! verscheen op 6 juni bij Het Boekenschap in Zelhem. Dit inspiratieboek is een warm pleidooi om de menukaart als communicatiemiddel in te zetten voor zowel gast als horecaondernemer.

Roemaat deelt in dit handzame boek haar recept voor goede teksten op de menukaart: houd het vlot en kort, lardeer het met een persoonlijke noot, maak het hapklaar en voeg smaak toe. Of zoals ze het zelf verwoordt: schrijf het smaakmakend op. Lees hier onze recensie van Wat maak je me nu?!

Eetbaar schilderij

SVH Meesterkok Angélique Schmeinck is eveneens bedreven in het voorschotelen van verrassende, innovatieve en smaakmakende presentaties. Zo bereidde ze op 25 juni in haar Culinaire Galerie in Velp een aantal amusegerechten waarmee ze de aanwezigen op het verkeerde been zette. ‘Wat maak je me nu?!’ kreeg zo een culinaire invulling boordevol groentebereidingen. De aanwezigen smulden van gebraden paarse wortel, dragon essence, gefermenteerde koolrabi, Japanse radijs, oesterblad en gedroogde olijf. Als klap op de vuurpijl maakte de SVH Meesterkok een eetbaar schilderij als dessert.

In haar Culinaire Galerie geeft Schmeinck regelmatig workshops. Verder zijn er Art & Eat-smaakexposities. Bezoekers kunnen op afspraak genieten van een gastronomische avond vol kunst en beleving. Voor wie letterlijk in hogere sferen wil komen, bereidt de Meesterkok sinds 2003 gerechten in het enige luchtballonrestaurant van Nederland: Culi Air/CuliAirSkydining.

Luchtige smaaktrends

Naast de presentatie van Schmeinck, gaf Foodservice Watcher Ubel Zuiderveld een korte lezing met de titel ‘Rouxmaat. Wat smaakt je me nu?’ Daarbij ging hij in op de debuterende schrijfster, krokettenroux en serveerde wat luchtige smaaktrends.

Zuiderveld deelt regelmatig zijn kennis aan foodprofessionals en duidt trends over de foodservicebranche. Hij heeft verschillende boeken geschreven over fastfood en wordt ook wel frietoloog genoemd vanwege zijn historische kennis over frites.

Bianca Roemaat

Horecajournalist Bianca Roemaat zit dit jaar op de kop af 25 jaar in het vak van horecajournalist. Ze begon haar loopbaan bij vakkrant Snackkoerier en was daarna culinair redacteur bij het vakmagazine Misset Horeca.

Vanuit haar tekst- en communicatiebureau Roux Communicatie helpt Roemaat sinds 2016 horecaondernemers om meer klanten te trekken door vlotte teksten te schrijven voor onder meer menukaarten en krijtborden. Wat maak je me nu?! is haar eerste boek. Daarnaast deelt ze haar kennis via in lezingen en workshops Boost je menukaart! in samenwerking met horeca adviseur Petra Venekamp (ConcreetAdvies)

Dossiers
Lees ook
Niets zo moeilijk als veranderen

Niets zo moeilijk als veranderen

Mensen hebben doelen nodig: ze wijzen de weg, geven energie, stimuleren actie, vergroten ons doorzettingsvermogen en stimuleren creativiteit. Vaak vraagt het bereiken van een doel om een gedragsverandering. En hoe je díe daadwerkelijk doorvoert, beschrijft Ben Tiggelaar in zijn nieuwste boek De Ladder.

Vier de misser van de maand

Vier de misser van de maand

De kans dat jij geboren zou worden, was praktisch nul. Eén op de tien tot de 2.685.000ste, om precies te zijn. De kans dat je zult sterven, is honderd procent. Grote vraag is: wat doe je in de tussentijd? Wie wil je zijn? Wat wil je hebben? Wat wil je nalaten? Helemaal geen ingewikkelde vragen, volgens auteur, coach en entertrainer Jan van Setten.

Zo verkoop je alles

Zo verkoop je alles

De titel van dit boek, 'Zo verkoop je alles. Hoe je reclame maakt waar iedereen blij van wordt', is enigszins bedrieglijk. Het behandelt namelijk veel meer dan alleen reclame maken. De fundamentele boodschap van de auteur Erwin Wijman is heel simpel: een ondernemer moet zijn merk begeerlijk maken en dit delen met de wereld.

accountmanager zuid-west Nederland

accountmanager zuid-west Nederland

In deze functie ben je de schakel tussen de supermarktwinkels en het hoofdkantoor van een van de Retail klanten. Je richt je op het behouden en uitbouwen van omzet,...

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Lijnoperator industriële banketbakkerij omgeving Utrecht

Ben jij een echt koekenbakker en wil je aan de slag in een mooie en de modernste koekjesbakkerij van Nederland? Ben je daarnaast flexibel? Dan is de functie van...

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Filiaalleider bakkerijwinkel (zero waste)

Naast het vele klantcontact en het actief meewerken in de winkel vallen de volgende taken ook in jouw functiepakket: coachen en motiveren van jouw team op de werkvloer...