SureChoc-partnerschap ontwikkelt suikerarme chocolade

chocolade-pixabay

Onderzoekers van de universiteit van Reading hebben samen met partners uit het bedrijfsleven een chocoladereep ontwikkeld met bijna de helft minder suiker dan normaal. In de receptuur wordt gebruik gemaakt van een mineraal dat de suikers efficiënter in contact brengt met de smaakpapillen op de tong. Bij consumententests kreeg de reep een respectabele score die dicht bij reguliere melkchocolade lag.

De nieuwe receptuur werd ontwikkeld door het SureChoc-partnerschap, waar onder meer de universiteit van Reading, het Israëlische foodbedrijf Strauss en additievenproducent Givaudan deel van uitmaken. De resulterende reep bevat zo’n 44% minder suiker dan gewone melkchocolade en bevat meer vezels. De technologie die de suiker zoeter doet smaken werd ontwikkeld bij het Israëlische bedrijf DouxMatok.

Consumententests

Aan de universiteit van Reading werden twee producten ontwikkeld: chocolade en chocoladekoekjes. Vervolgens werden ze onderworpen aan consumententests, met als doel het optimaliseren van de receptuur en een zo smakelijk mogelijk product te maken. Volgens hoofdonderzoeker Lisa Methven is de resulterende chocolade “iets minder zoet en iets minder plakkerig” dan reguliere chocolade. Het uiteindelijke product kreeg van consumenten een score van 5.1 op een schaal van 7, ten opzichte van een 5.7 voor gewone melkchocolade.

Lees ook
Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology nieuwe partner Patisserie College

Henk Koenen Chocolate Technology is partner geworden van het Patisserie College. In februari tekenden Wiet Koenen, eigenaar van Henk Koenen Chocolate Technology en Rick Out, Managing Director van het Patisserie College de partnerovereenkomst voor een periode van twee jaar.

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw lanceert gracefully-aging-bonbon Charming Chocolate

Patisserie de Rouw en The Skin Institute in Vught ontwikkelden samen een bonbon met een huidverbeterend ingrediënt die past in een meer gezonde leefstijl. Presentatrice en actrice Leontine Borsato nam 29 januari de eerste ‘gracefully-aging-bonbon’ Charming Chocolate in ontvangst.

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

Callebaut steunt goede doel Mercy Ships

De afgelopen maanden werkte chocolatier Frits van Noppen aan een groot chocoladekunstwerk van 15 meter hoog en 27 meter breed. Callebaut sponsorde deze officiele wereldrecordpoging. Het werk is volledig gemaakt van traceerbare en 100% duurzame Callebaut chocolade. De opbrengst gaat in zijn geheel naar de Mercy Ships organisatie.

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Patissier / verkoopmedewerker ft/pt omgeving Hilversum

Wat ga je doen?In de winkel zal je als eerste taak hebben o klanten te voorzien van de mooiste producten. Dit doe je met een grote glimlach en doordat je zelf de...

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Broodbakker Ambachtelijk te Amsterdam

Wat ga je doen?In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten....

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Banketbakker omgeving Den Haag gezocht

Wat ga je doen?Binnen een team van 10 banketbakkers zijn ze op zoek naar een enthousiaste, creatieve en gemotiveerde banketbakker. Binnen het team lopen de taken...