Succesvolle certificeringsaudits bij Royal Steensma

25 april 2018

Onlangs werden bij Royal Steensma certificeringsaudits uitgevoerd op de productielocaties in Leeuwarden, Vlaardingen en Franeker. Hieruit blijkt dat de producent van bakkerijgrondstoffen op de juiste wijze omgaat met de thema’s kwaliteit en voedselveiligheid. Alledrie de vestigingen kregen de kwaliteitscertificaten BRC en IFS.

Brand in Franeker

De productie van geconfijt fruit vindt plaats op de vesting Franeker. Hier woedde eind maart nog een stevige brand. Toch behaalde de vestiging het IFS Higher Level-certificaat. Volgens QA-ESH-manager Klaas Huisma werd dit 'met gejuich' ontvangen. Huisma: “Eind maart is onze vestiging getroffen door brand, waarbij de drooghal verloren is gegaan. Ruim twee weken later hadden we de audit: dat is kort dag. Toch hebben we een groot compliment ontvangen van de certificerende instantie dat ondanks de brand, alles er netjes uit zag in de productieafdelingen. Ze vinden het ‘onvoorstelbaar’ dat de infusiehal zo kort na de brand alweer helemaal schoon is.”

Ook roemt Huisma het enthousiasme en de gedrevenheid waarmee de Royal Steensma-medewerkers de auditors te woord hebben gestaan. “Dat is zeker niet onopgemerkt gebleven. We hebben hier met z’n allen een teamprestatie van formaat neergezet. En daar mogen we trots op zijn!”

Complimenten voor organisatie

Ook in Vlaardingen (amandelspijs, banketspijs, roompoeders, banketmixen) en Leeuwarden (vruchtenvullingen, jams, gelei, choco coatings, fondant) waren er complimenten namens de auditoren. Onder meer voor de organisatie in het algemeen. Om te voldoen aan de vraag vanuit de markt laat Royal Steensma de audits in Leeuwarden sinds dit jaar onaangekondigd uitvoeren. “We werken er iedere dag met alle afdelingen hard aan dat de productielocaties op ieder moment ‘auditproof’ zijn”, laat QA-ESH-manager Roelof Heida van de locatie Leeuwarden weten. “De energie die we daar insteken, heeft zich nu terugbetaald.”

Royal Steensma levert bakkerijgrondstoffen – met name banket, maar ook broodmixen en verbetermiddelen – aan bakkers groot en klein, in binnen- en buitenland. Er werken in totaal zo’n 260 medewerkers.

Altijd op de hoogte blijven?