De succesfactoren van vakbeurs Iba

Iba

Over drie maanden is het alweer tijd voor Iba, vakbeurs voor de bakkerij, zoetwaren en snacks. De beurs vindt plaats in München van 15 tot 20 september en vertegenwoordigt en inspireert ondernemers in de branche.

Iba bereidt (banket)bakkers voor op de toekomst. Op Iba zien bezoekers nieuwe technische ontwikkelingen, zoals nieuwe machines. Ook zijn er verschillende lezingen. Een greep uit wat Iba te bieden heeft:

Ontdek en ervaar innovatie

Kijk op Iba drie jaar vooruit. Proef nooit eerder vertoonde producten en zie met eigen ogen hoe een productie eraan toegaat.Beeld van de markt. Laat je infomeren over de ontwikkelingen binnen de markt op Iba.

Huidige en nieuwe trends

In de iba.SPEAKERS CORNER wordt elke dag een ‘trending topic’ besproken tijdens lezingen en panels. Tijdens het Iba.FORUM geven onder andere Jimmy Griffin, World Master Baker Champion en Bernd Siefert, Confectionery World Champion lezingen over praktische toepassingen en innovatieve ideeën.

Breng een bezoek aan internationale bakkerijen

Succesvolle internationale bakkerijen  zijn op Iba te vinden. Tijdens de Virtual Bakery Tours kunnen bezoekers door een virtual realitybril zien hoe collega’s in Duitsland, Frankrijk, Verenigde Staten, Griekenland en IJsland werken. Zij tonen welke technieken en ingrediënten zij gebruiken en wat hen zo succesvol maakt in eigen land.

Ideeën voor de catering

De trend om buiten de deur te eten blijft wereldwijd groeien. Iba laat zien wat belangrijk is om op te vallen, zodat bezoekers optimaal kunnen profiteren van de groeiende markt. Zaken als verse, lokale producten, en transparantie, maar ook aantrekkelijk winkelmeubilair en implementatie in de eigen winkel komen aan bod. Bezoekers kunnen bij het nieuwe Iba TO GO terecht voor suggesties, concepten en individueel advies.

Verschillende wedstrijden

Tijdens Iba vinden verschillende vakwedstrijden voor bakkers en banketbakkers plaats. Bezoekers kunnen zien hoe de beste (banket)bakkers onder tijdsdruk de lekkerste en mooiste creaties maken.  Het kampioenschap voor de Iba-UIBC-CUP of Bakers is op 15, 16 en 17 september. Twaalf landen nemen deel aan dit kampioenschap, waaronder Nederland. Het thema is ‘Universe’. Daarnaast vindt voor jonge banketbakkers de UIBC Junior World Championship of Confectioners plaats op 19 en 20 september.

Duitse banketbakkers kunnen hun talenten laten zien op 18 september tijdens de vierde German Championship of Master Bakers met als thema ‘Europe’.

Online marktplaats

De organisatie van Iba biedt digitale informatie over de beurs. Via de zoekfunctie van de online marktplaats vinden bezoekers deelnemende exposanten en kunnen eventueel contact met hen opnemen. Voor meer informatie: www.marktplatz.iba.de/en/exhibitors.

Neem deel aan de Bakery Tour en verschillende congressen

Tijdens de beurs kunnen bezoekers via de Bakery tour een kijkje nemen bij aantal bakkerijen in en nabij München. De Duitse bakkers laten zien hoe zij hun brood en andere producten bereiden.

Daarnaast kunnen bezoekers deelnemen aan seminars van de Akademie des Deutschen Bäckerhandwerks (Academy of the German Baking Trade) in Lochham. Deelnemers leren onder andere meer over het maken van volkorenbrood. Ook op Iba geven de experts van Akademie des Deutschen Bäckerhandwerks bakworkshops over duitse klassiekers zoals de pretzel of cheesecake.

Netwerken

Bezoekers en exposanten kunnen ideeën uitwisselen of hun netwerk vergroten onder genot van een drankje en muziek in de Iba.OKTOBERFEST TENT. Lees meer via: www.iba.de/en/messe/events/iba-oktoberfest.

Dossiers
Lees ook
Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

Minder inflatie, maar voedingsprijzen blijven hoog

In november daalde de inflatie naar 11,2 procent. Maar in vergelijking met vorig jaar betalen consumenten nog altijd veel meer voor hun eten en drinken. Dat blijkt uit een analyse over de maand november van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

UWV: Veel werkgevers verwachten problemen in 2023

Veel werkgevers verwachten dat zij in 2023 in de problemen gaan komen vanwege de hoge kosten voor onder andere energie en grondstoffen. Dat blijkt uit een rondgang van UWV langs werkgevers uit onder andere de horeca, detailhandel, landbouw en groothandel.

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers en de hoge energieprijzen - Week 47

Bakkers hebben het moeilijk door de torenhoge energierekeningen, toegenomen kosten voor grondstoffen en inflatie. Wat gebeurde er de afgelopen week? Een greep uit de media.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief