Studenten Bakery Institute delen producten met regionale zorgverleners en verzorgingshuizen

Studenten Bakery Institute delen brood_foro Bakery Institute

Foto: Bakery Institute

Studenten van het Bakery Institute in Zaandam delen deze week hun vers gebakken broden uit de praktijklessen zorgverleners en verzorgingshuizen in de regio. Normaal gesproken vinden deze producten via een pop-up store in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde hun weg naar consumenten in de regio, maar vanwege COVID-19 krijgen zij een andere, toepasselijke bestemming.

Bij het Bakery Institute in Zaandam worden carrièreswitchers in de leeftijd van 17 tot 63 jaar in negen weken tijd klaargestoomd voor een leven als brood- of banketbakker. De opleiding Boulangerie of Patisserie is een intensieve, praktijkgerichte en fulltime opleiding waarin allerlei vaktechnieken en vaardigheden worden aangeleerd, die nodig zijn voor het vak van boulanger of patissier.

Het programma bestaat voor een deel uit theorie, maar natuurlijk steken de kandidaten ook zelf volop de handen uit de mouwen. Aan de werkbanken in de oude Verkadefabriek aan de Westzijde maken zij deze week allerlei broodproducten gemaakt: van desem speltbroden tot croissants en van haverkadetten tot meergranen batards.

Productieweek

In iedere negenweekse opleiding zit een speciale productieweek, waarin de studenten ervaren hoe het is om op te schalen en klantcontacten te hebben. De pop-up store bij de ingang van Bakery Institute gaat open en de schappen worden gevuld met verse baksels. Klanten uit de buurt kunnen producten komen kopen en worden daarop geattendeerd via flyers in de bus en berichten op social media.

COVID-19 gooide roet in het eten voor de huidige studenten. Daarom bedacht Bakery Institute een andere manier om de lekkere producten een goede bestemming te geven. Gezondheid is op dit moment heel belangrijk en daar horen ook verantwoorde broden bij. Het opleidingsinstituut besloot dat zij samen met haar studenten zorgmedewerkers in het zonnetje wil zetten en een hart onder de riem wil steken. Deze week worden daarom pakketten met kraakverse lekkernijen afgeleverd bij onder andere het Dijklander Ziekenhuis in Purmerend, verzorgingshuis Oostergouw Evean in Zaandam en revalidatiezorghotel Topaz Revital.

Steuntje in de rug

De studenten zijn het er unaniem over eens: de zorg verdient in deze lastige tijd een steuntje in de rug en heeft een smakelijke traktatie dik verdiend! Daar dragen de studenten op hun eigen bescheiden wijze graag een klein steentje aan bij door hun producten kosteloos te komen brengen en delen.

Overigens is volgende week het Leger des Heils aan de beurt. De diplomering van de patissiers staat dan gepland en levert een walhalla aan koek, taart en gebakjes op. In deze tijd is omzien naar elkaar belangrijker dan ooit.

Dossiers
Lees ook
Oude graanmolen als meetingpoint

Oude graanmolen als meetingpoint

Mevrouw de Molenaar is de alias van Christa Bruggenkamp. Een 30-jarige gedreven ondernemer die een oud ambacht nieuw leven inblaast. Samen met Jippe Braaksma maakt ze elk weekend ambachtelijke producten van eigen, steengemalen graan. Mevrouw de Molenaar valt in de smaak bij een groeiend publiek dat snakt naar regionale producten. “Dit is geen marketing,...

Meester Patissiers helpen studenten mboRijnland voor examen patissier

Meester Patissiers helpen studenten mboRijnland voor examen patissier

Studenten van mboRijnland doen deze week examen voor de eenjarige opleiding Patissier. Meester patissiers Bart de Gans en Peter Remmelzwaal namen de studenten mee in de nieuwste ontwikkelingen, innovaties en huidige trends.

Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

Nieuw platform De Lokalist biedt lokale producten

Er is een nieuw platform voor lokale producten. De Lokalist biedt verse producten van ruim honderd boeren en ambachtslieden, zoals bakkers, slagers en visboeren. De consument kan de producten online bestellen en krijgen deze de volgende dag vers thuisbezorgd.