‘Taste of Happiness-koekjesverpakking’

26 april 2016

DEN BOSCH - Studente Bente van Santvoort heeft de Bunzl Food Packaging Award in ontvangst mogen nemen voor haar ontwerp ‘Taste of Happiness’. De verpakking is niet alleen origineel en praktisch in gebruik, maar biedt de koekjes ook een betere bescherming dan de meeste verpakkingen, zo oordeelde de vakjury. Bunzl gaat nu testen of het concept op de markt gebracht kan worden.

Opdracht

Bunzl Retail & Industry, leverancier van verpakkingen, disposables en hygiëneproducten, gaf de tweedejaars studenten van HAS Hogeschool Den Bosch de opdracht een verrassende koekjesverpakking te ontwikkelen. Mariska Zweden van Bunzl: “Het koekschap in de supermarkt heeft al jaren dezelfde uitstraling. We zien weinig vernieuwing en onderscheid tussen de verschillende merken en prijsklassen. Daarnaast is er vaak sprake van breuk tijdens transport, waardoor de koekjes niet mooi kunnen worden gepresenteerd in het schap en minder goed worden verkocht.”

Taste of Happiness

De koekjesverpakking van Bente brengt daar verandering in, aldus de jury. De verpakking is origineel, beschermt de koekjes en heeft een ambachtelijke uitstraling. Bente, tweedejaars studente Food Design & Innovation aan Hogeschool HAS Den Bosch, is blij met het oordeel van de jury: “Het was een grote uitdaging om alle aspecten van de opdracht te verwerken in één concept. Ik heb verschillende eigenschappen van food- en non-foodverpakkingen, zoals uitstraling en bescherming, met elkaar gecombineerd in dit concept. Daarnaast heb ik de verpakking extra waarde meegegeven doordat deze ook te gebruiken is als presentatieplateau.”

Bunzl Food Packaging Award

De Bunzl Food Packaging Award wordt uitgereikt sinds 2007 en is een samenwerking tussen HAS Hogeschool Den Bosch en Bunzl. Jaarlijks schrijft Bunzl een opdracht uit aan de studenten van de opleiding Food Design & Innovation met als doel de creativiteit van de studenten te combineren met de praktijkkennis van de juryleden en zo een concept te ontwikkelen dat niet alleen origineel is, maar ook realiseerbaar. De vakjury bestond dit jaar uit Kees Pater en Leon van den Heuvel van Koekjesbakkerij Veldt, Ronald Zwaga van Zalpak & Straatman en Ewald Bouwmeister en Mariska Zweden van Bunzl Retail & Industry.

 

Altijd op de hoogte blijven?