Jonge talentvolle patissiers gaan op 9 oktober de strijd aan om de felbegeerde Gouden Gard. Vorig jaar mocht Lisa Matthijssen de prijs mee naar huis nemen. Naast de Gouden Gard wordt dit jaar ook weer de Talentenprijs uitgereikt. De 32e editie van deze vakwedstrijd vindt, evenals de voorgaande editie, plaats in het Miele Experience Center in Vianen.

Gouden Gard

De wedstrijd om de Gouden Gard is voor deelnemers niveau 3/4 of net afgestudeerd. Zij maken in Vianen in zes uur tijs een showtafel met een eigen thema. Verplichte onderdelen zijn: een showstuk, twee dezelfde desserttaarten, drie soorten friandises, twee soorten bonbons en acht gebakjes. Het volledige wedstrijdreglement is te vinden op de website van de Gouden Gard.

De jury beoordeelt de gemaakte producten op onder andere: gekozen thema, opbouw, vulling, smaak, combinatie en kleuren, originaliteit, hygiëne, orde en totale organisatie. Een optelsom van alle punten bepaalt wie de winnaar is van de Bronzen Gard, Zilveren Gard en Gouden Gard. Naast het uitreiken van de drie Garden wordt ook de Social-Media-prijs (stemming via Twitter en Facebook) voor het mooiste showstuk uitgereikt. Elke deelnemer ontvangt van de Vereniging Gouden Gard een oorkonde en een medaille als bewijs van deelname.

Talentenprijs

De Talentenprijs is voor deelnemers niveau 2. Op de wedstrijd leveren zij twee desserttaartjes in met het thema ‘Outer Space’. Een vakjury beoordeelt één taart op onder andere toegepaste technieken, samenstelling, smaak, combinatie van kleuren, originaliteit, verkoopbaarheid en invulling van het thema. De andere taart wordt tentoongesteld in een presentatieruimte.

De deelnemers met het hoogste aantal punten veroveren de 3e, 2e of 1e prijs van de wedstrijd om de Talentenprijs. Naast deze prijs wordt ook de Consumentenprijs uitgereikt door het vakblad Bakkers in Bedrijf. Alle deelnemers ontvangen van de vereniging een oorkonde en medaille als bewijs van deelname.

Altijd op de hoogte blijven?