Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden opent zomer 2021

HandelsHuys Bijzonder Heusden_schets PB

 

In Heusden Vesting opent in de zomer van 2021 Stichting HandelsHuys Bijzonder Heusden. Deze stichting biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een zinvolle, vreugdevolle en leerzame dagbesteding in een nostalgisch inpandig winkelstraatje. De stichting is een wens van Jolanda Vermeulen van Bakkertje Deeg.

“Ruim 30 jaar heeft Jolanda zich ingezet voor mijn droom en ons bedrijf Bakkertje Deeg”, zegt Jolanda’s man, Lucas Vermeulen. “Nu is het tijd om invulling aan haar passie voor mensen en zorg te geven.” In HandelsHuys Bijzonder Heusden worden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt onder professionele begeleiding werk- en leerplekken aangeboden. "Zij maken actief onderdeel uit van de bedrijfsdynamiek en uitvoering”, vervolgt Lucas. “Binnen de grenzen van hun individuele kunnen. Zo kan een ieder stralen en in zijn of haar kracht staan.” Voor aanvullende activiteiten van de dagbesteding wordt samengewerkt met verschillende bedrijven.

Sharefunding

Door middel van sharefunding wordt de mogelijkheid geboden om mede-eigenaar van Bijzonder Heusden te worden. Een presentatie van het initiatief is gelanceerd op het investeerdersplatform Eyevestor en geeft belangstellenden de mogelijkheid om tegen een gewenst bedrag te investeren. Als mede-eigenaar en ambassadeur van Handelshuys Bijzonder Heusden participeren investeerders dan in een sociaal maatschappelijk betrokken initiatief dat met kennis en kunde, en vooral met veel plezier, bijdraagt aan het welzijn, kwaliteit van leven en geluk van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

HandelsHuys Bijzonder Heusden

De organisatie denkt dat het HandelsHuys een absolute toegevoegde waarde is voor Heusden Vesting en een hotspot voor toeristen. In het pand aan de Botermarkt 17 vestigen zich kleine authentieke winkeltjes, in een decor passend bij het historische karakter van de vestingstad. Deze winkeltjes brengen de ‘verloren’ producten weer terug in Heusden Vesting. Themaparkspecialist P&P Project ontwierp het decor dat past bij het historische karakter van de vestingstad.

Vegan bakkerij

In het straatje van Bijzonder Heusden zijn verse vleeswaren, zuivelproducten, delicatessen, souvenirs en cadeauartikelen verkrijgbaar, aangevuld met drogisterij-artikelen. De specialiteit van Handelshuys Bijzonder Heusden is de vegan bakkerij en winkel met een uitgebreid assortiment vegan producten. Lucas: “Om gezondheidsredenen ben ik volledig overgestapt op een vegan lifestyle en ervaar daar veel profijt van. Met een vegan bakkerij en winkel in Handelshuys Bijzonder Heusden leg ik mij met veel passie en kunde toe op het ontwikkelen van een groter assortiment vegan producten.” De vers bereide producten zijn bij de ‘bijzonder (plant)aardige bakker’ in de winkel van Bijzonder Heusden verkrijgbaar.

 

Dossiers
Lees ook
Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen wint Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2022

Giel Vermeulen van Bakkertje Deeg is de winnaar van de 25e editie van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje. Hij kreeg 23 maart de wisseltrofee in De Rooi Pannen in Eindhoven uit handen van Rob Scheepers, bekend tonprater, entertainer en columnist.

Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

Uitgebreid aandacht voor vegan tijdens opleiding

U ziet het zelf ook wel, bij de ambachtelijke bakker of in de supermarkt: koolhydraatarm, lactosevrij en vegan brood en banket zijn populair.

Plantaardige vervanger van slagroom

Plantaardige vervanger van slagroom

Vegan is een trend. En daar ligt voor bakkers en patissiers een uitdaging. Ingrediënten als slagroom en eieren lijken onmisbaar. Toch komen er steeds meer producten op de markt die bakkers op weg helpen bij het vegan bakken. Een voorbeeld is Vegantop van Debic.