Stichting BakkersVakWedstrijden organiseert Nederlandse kampioenschappen

Bakkersvakwedstrijden 2020

Dit jaar worden voor het eerst de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden. Die vinden plaats op 8 en 9 november.  

Deelnemers kunnen strijden om vier titels:

  1. Nederlands kampioen broodbakken met zes categorieën (busbrood, kleinbrood, gevuld brood, vloer desembrood, getoerd gerezen en krokantbrood/stokbrood);
  2. Nederlands kampioen banketbakken met zes categorieën (desserttaartje, cake, chocolade werk, stukwerk, korstwerk en koekjes);
  3. Nederlands kampioen koekbakken met vier categorieën (ontbijtkoek, oudewijvenkoek, gevulde koek en taaitaai);
  4. Talent van het jaar met drie categorieën (getoerd gerezen, stukswerk en kleinbrood).

Daarnaast kunnen de deelnemers, zoals voorgaande jaren, winnaar worden van een categorie-trofee. Dat is een wisselbokaal die ter beschikking wordt gesteld door een van de sponsors. Om mee te dingen naar de titel Nederlands kampioen moeten deelnemers producten inleveren voor alle categorieën.

Het Talent van het jaar (leeftijd deelnemer maximaal 22 jaar op de dag van de wedstrijden) kan zich geen Nederlands kampioen noemen omdat die titel al gevoerd wordt door de Stichting Jeugdvakwedstrijden. Overigens mag het Talent van het jaar wel de gewonnen trofee houden en hoeft hij of zij die niet het volgende jaar weer in te leveren.

Wisseltrofeeën  

Ook dit jaar zijn er wisseltrofeeën te winnen voor zogenaamde specials (zoals het sierstuk). Later dit jaar maakt BakkersVakWedstrijden bekend welke specials dat zijn. Het bestuur streeft ernaar om al in september het digitale wedstrijdboekje te versturen met daarin alle bijzonderheden en de voorwaarden voor deelname aan de wedstrijden.

Abe Lenstra stadion

Deelnemers kunnen dinsdag 8 november hun producten inleveren bij het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Daar zal Hanno Spanninga samen met de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) van de Stichting BakkersVakWedstrijden ook de prijzen uitreiken op woensdag 9 november. Alle bezoekers krijgen die woensdag de gelegenheid om de ingezonden producten te bekijken en na afloop, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even gezellig na te praten.

Agenda:

  • Dinsdag 8 november 2022 vanaf 12.00 tot 17.00 uur: producten inleveren voor de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden (Abe Lenstra stadion - Heerenveen)
  • Woensdag 9 november 2022 vanaf 17.00 uur: prijsuitreiking Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden (Abe Lenstra stadion – Heerenveen).

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrieven die de Stichting vanaf de zomer met enige regelmaat verstuurt via deze link.

Lees ook
‘Oudewijvenkoek is de grootste uitdaging’

‘Oudewijvenkoek is de grootste uitdaging’

“Ik sta nu op het podium, maar mijn vader is er eigenlijk het hele jaar mee bezig dus alle eer aan hem”, zegt Chris Vreugdenhil van Bakkerij Vreugdenhil als hij de trofee voor Nederlands kampioen Koekbakken tijdens de BakkersVakWedstrijden in Heerenveen in handen krijgt. Niet lang daarna wordt hij dan ook vergezeld door zijn vader en de rest van de...

‘Altijd opletten of alles mooi en recht is’

‘Altijd opletten of alles mooi en recht is’

“Deze twee zijn de kracht van het bedrijf”, zegt eigenaar Marten Boonstra terwijl hij wijst op Arjen Hoekstra en Antje Landheer. Samen vieren ze in Heerenveen dat Bakkerij Marten Boonstra in Akkrum is uitgeroepen tot Nederlands kampioen banketbakken.

‘Alles wat met brood te maken heeft, vinden we leuk’

‘Alles wat met brood te maken heeft, vinden we leuk’

Het weekend voor de BakkersVakWedstrijden haalde Roy Schepers samen met zijn vader Herman nog een nacht door om alle producten die hij dinsdag 8 november in moest leveren precies naar wens te krijgen. En daar plukte hij de vruchten van: Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen werd bij de BakkersVakWedstrijden in Heerenveen Nederlands kampioen broodbakken.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief