Stichting BakkersVakWedstrijden organiseert Nederlandse kampioenschappen

Bakkersvakwedstrijden 2020

Dit jaar worden voor het eerst de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden gehouden. Die vinden plaats op 8 en 9 november.  

Deelnemers kunnen strijden om vier titels:

  1. Nederlands kampioen broodbakken met zes categorieën (busbrood, kleinbrood, gevuld brood, vloer desembrood, getoerd gerezen en krokantbrood/stokbrood);
  2. Nederlands kampioen banketbakken met zes categorieën (desserttaartje, cake, chocolade werk, stukwerk, korstwerk en koekjes);
  3. Nederlands kampioen koekbakken met vier categorieën (ontbijtkoek, oudewijvenkoek, gevulde koek en taaitaai);
  4. Talent van het jaar met drie categorieën (getoerd gerezen, stukswerk en kleinbrood).

Daarnaast kunnen de deelnemers, zoals voorgaande jaren, winnaar worden van een categorie-trofee. Dat is een wisselbokaal die ter beschikking wordt gesteld door een van de sponsors. Om mee te dingen naar de titel Nederlands kampioen moeten deelnemers producten inleveren voor alle categorieën.

Het Talent van het jaar (leeftijd deelnemer maximaal 22 jaar op de dag van de wedstrijden) kan zich geen Nederlands kampioen noemen omdat die titel al gevoerd wordt door de Stichting Jeugdvakwedstrijden. Overigens mag het Talent van het jaar wel de gewonnen trofee houden en hoeft hij of zij die niet het volgende jaar weer in te leveren.

Wisseltrofeeën  

Ook dit jaar zijn er wisseltrofeeën te winnen voor zogenaamde specials (zoals het sierstuk). Later dit jaar maakt BakkersVakWedstrijden bekend welke specials dat zijn. Het bestuur streeft ernaar om al in september het digitale wedstrijdboekje te versturen met daarin alle bijzonderheden en de voorwaarden voor deelname aan de wedstrijden.

Abe Lenstra stadion

Deelnemers kunnen dinsdag 8 november hun producten inleveren bij het Abe Lenstra stadion in Heerenveen. Daar zal Hanno Spanninga samen met de Permanente Wedstrijd Commissie (PWC) van de Stichting BakkersVakWedstrijden ook de prijzen uitreiken op woensdag 9 november. Alle bezoekers krijgen die woensdag de gelegenheid om de ingezonden producten te bekijken en na afloop, onder het genot van een hapje en een drankje, nog even gezellig na te praten.

Agenda:

  • Dinsdag 8 november 2022 vanaf 12.00 tot 17.00 uur: producten inleveren voor de Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden (Abe Lenstra stadion - Heerenveen)
  • Woensdag 9 november 2022 vanaf 17.00 uur: prijsuitreiking Nederlandse kampioenschappen BakkersVakWedstrijden (Abe Lenstra stadion – Heerenveen).

U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbrieven die de Stichting vanaf de zomer met enige regelmaat verstuurt via deze link.

Lees ook
‘Ik begon het vak steeds interessanter te vinden’

‘Ik begon het vak steeds interessanter te vinden’

Ruben Slagter (20) werd afgelopen november benoemd tot Talent van het Jaar tijdens de BakkersVakWedstrijden in Drachten. In het bakken van croissants en desembroden heeft de bakkerszoon van Echte Bakkers Slagter zich intussen helemaal bekwaamd.

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Ze kunnen hun lol niet op, de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mogen nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Bakkerij Oonk winnaar Banket TopVijf BakkersVakWedstrijden 2021

Ze kunnen hun plezier niet op de vijf bakkers van Bakkerij Oonk uit Enschede die begin november bij de BakkersVakWedstrijden in Drachten de Banket TopVijf en de trofee voor beste sierstuk mee naar huis mochten nemen. “Ons geheim? Plezier in je werk maakt alles fijner.”