Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Embrosa_Stichting Ambachtelijke Bakkerij

Het gebruik van social media is belangrijk. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Door middel van foto’s, berichten en filmpjes toon je op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram regelmatig wat je doet en waarom je dat doet. Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips.

  1. Blijf bij jezelf.
  2. Varieer met je berichten.
  3. Zorg voor mooie visuals (kijk hiervoor bijvoorbeeld in de beeldbank op ambachtelijkebakkerij.nu).
  4. Plan de berichten vooraf in (bijvoorbeeld met Embrosa).
  5. Vraag om reacties en antwoord dan ook.
  6. Balanceer met de inhoud van je berichten tussen product en team (zie kader ‘Verdeel de week in thema’s) op deze pagina’s).
  7. Stem je posts af op jouw type klant(en). Weet je niet goed wie jouw (potentiële) klanten zijn? Laat dan eens een gebiedsanalyse uitvoeren met behulp van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij.

Om bakkerondernemers te helpen hun verhaal te vertellen via deze online kanalen, werkt de Stichting Ambachtelijke Bakkerij samen met de gratis app Embrosa. Door deze samenwerking staan er voor leden van de SAB telkens weer leuke, interessante en relevante berichten klaar in de app over brood, banket en de bakkerij. Zo heb je altijd voldoende inspiratie bij de hand.

Even geen idee waar het deze week nu weer over moet gaan? In Embrosa vind je kant-en-klare berichten, die je direct kunt posten op Facebook, Twitter en Instagram. Je bent zelf de afzender en kunt eventueel je eigen foto’s uploaden of de tekst aanpassen, om de berichten een persoonlijk tintje te geven. Vind je bijvoorbeeld een interessant weetje over gevuld speculaas of het maken van chocoladeletters? Je vinkt het bericht aan, voegt heel eenvoudig een foto van je eigen producten toe en zet er eventueel nog een aanbieding bij. Hierna deel je het via je eigen social mediakanalen.

 

 

 

Lees ook
Stichting Ambachtelijke Bakker informeert over coronamaatregelen

Stichting Ambachtelijke Bakker informeert over coronamaatregelen

Met onderstaand bericht - afkomstig van de NBOV - wil Stichting Ambachtelijke Bakkerij jou graag op de hoogte houden van de ontwikkelingen omtrent het coronavirus.

Hoe gaan bakkers om met de coronacrisis?

Hoe gaan bakkers om met de coronacrisis?

De coronacrisis heeft grote gevolgen, ook voor bakkers. Nieuwe richtlijnen en maatregelen volgen elkaar in rap tempo op. Wat mag (nog) wel en wat niet? Vooral voor bakkers die grotendeels afhankelijk zijn van horeca of business to business is het lastig. Welke oplossingen bedachten zij?

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Inkoopvereniging CIVOBA helpt leden met overtollige voorraden

Door annuleringen van orders en teruglopende omzet vanwege het coronavirus kunnen bakkers met overtollige voorraden blijven zitten. Inkoopvereniging CIVOBA helpt haar leden hierbij.

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Zelfstandig werkend (desem) broodbakker omgeving Noordwijk

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker te Groningen

Broodbakker te Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Operator Productie omgeving Kerkrade

Operator Productie omgeving Kerkrade

Wat ga je doen?Als operator productie ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je bereidt deegsoorten, je bedient de machines...