Steun Bakkerijmuseum De oude bakkerij

Screenshot Flyer bakkerij museum

Screenshot Flyer Bakkerijmuseum De oude bakkerij

Op 4 januari start de verbouwing van Bakkerijmuseum De oude bakkerij in Medemblik. Daarom start het museum een obligatie-actie. Zo wil het museum een groot draagvlak onder de lokale bewoners en branchegerelateerde bedrijven creëren.

Vanwege de toenemende populariteit heeft het Bakkerijmuseum De oude bakkerij meer ruimte nodig. "Ruimte voor een betere doorstroming van bezoekers, om de expositie beter te presenteren en bovenal meer ruimte om alle bezoekers het hele museum te kunnen laten beleven. Met de huidige inrichting is de grens bereikt en is samenvoeging met het in 2019 aangekochte naastgelegen pand de perfecte mogelijkheid voor vergroting van het museum."

Het plan

Voor de verbouwing is een plan gemaakt. Het doel is om het museum toegankelijker te maken. Fysiek, met onder andere een lift en een hellingbaan bij de entree. Ook komt er meer aandacht voor de inhoudelijke toegankelijkheid, zoals  proeverijen, voelobjecten en lichtsporen. Zo is het museum ook interessant voor visueel beperkte en mindervalide bezoekers. Daarnaast komt er meer aandacht voor de invloed van andere culturen in de Hollandse bakkerij.

Obligaties

Gemeente Medemblik, de BankGiro Loterij, de Rabobank, Microsoft, het VSBfonds zijn een aantal grote ondersteuners van dit project. Om lokale bewoners en branche gerelateerde bedrijven bij het project te betrekken start het museum een obligatie-actie. Er zijn drie soorten, waarmee de koper het museum financieel ondersteund. Ook is er een ludieke actie voor particulieren om een deegroller te adopteren of een tegeltje aan de wand in het museum.

Obligatiebollen

Voor de verbouwing verkocht het Bakkerijmuseum op 30 en 31 december oliebollen naar een recept van 350 jaar oud. Dit gebeurde onder de noemer ‘obligatiebollen’. De opbrengst komt geheel ten goede aan de verbouwing van het museum.

 

Dossiers
Lees ook
30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

30 jaar EverBake en een nieuwe locatie

EverBake Group hield drie dagen lang open huis en Inspiratie Dagen. Hiermee vierde het bedrijf het 30-jarige bestaan. Ook was het gelijk een mooie gelegenheid voor Peter Eversdijk en zijn zonen Thom en Nick om het nieuwe pand in Breda te laten zien. Hier zal in de toekomst een proefbakkerij komen waar EverBake (potentiële) klanten kan ontvangen.

Bakkers in de media - week 20

Bakkers in de media - week 20

Het tekort aan personeel, jonge bakkers op Tholen en alles over desembrood. Wat kwam er deze week voorbij over de bakkersbranche in andere media?

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

‘Wacht niet tot je pensioenleeftijd met het regelen van bedrijfsopvolging'

Veel ondernemers denken (liever) niet na over wat er komt kijken bij stoppen met het bedrijf. Aan bedrijfsoverdracht zitten fiscale, juridische en vooral emotionele kanten. Het advies luidt: schakel deskundige hulp in en begin op tijd.