Steensma en backaldrin samen in brood

3 maart 2016

LEEUWARDEN – Royal Steensma breidt z’n productrange uit met brood. Op Bakkersvak pakt de firma grootschalig uit met een eerste viertal innovatieve broodspecialiteiten volgens receptuur van de Oostenrijkse multinational backaldrin.

Totaalleverancier

Deze stap past in de strategie van Steensma om verder uit te breiden naar een totaalleverancier met hoogwaardige kwaliteitsgrondstoffen voor de bakkerijbranche. Royal Steensma brengt z’n kennis in op het gebied van banketgrondstoffen en backaldrin doet dat op het gebied van brood. Op de thuismarkten treden beide bedrijven onder de eigen handelsnaam naar buiten.

Steensma-en-backaldrin-Medium-300x200 Royal Steensma-directeur Rimmert de Jong (links) schudt de hand van Harald Deller, ceo van backaldrin.

Exclusief

De vier producten die Royal Steensma introduceert op Bakkersvak zijn Kornspitz, Vegipan, Kaisermeister en Wener Brioche-mix. "Als totaalleverancier passen deze smaakvolle broodspecialiteiten heel goed in ons productpakket", aldus Rimmert de Jong, algemeen directeur van Royal Steensma. Voor deze producten heeft de grondstofleverancier de exclusieve merkvoering en distributie en neemt hiermee de vertegenwoordiging in Nederland op zich.

Lactosevrij

Met Vegipan speelt Royal Steensma in op de trend naar gezondere (brood) producten. Het is een gist- en lactosevrij volkorenbrood, dat geen dierlijke ingrediënten bevat en dus 100% veganistisch is.

Consumentenfolder

Naast de levering van kwaliteitsgrondstoffen helpt Royal Steensma participerende (ambachtelijke) bakkerijen ook met promotie richting hun klanten. Zo wordt er onder andere een consumentenfolder uitgebracht waarin diverse smakelijke belegtips worden gegeven voor de broodjes Kornspitz. Op deze manier hoopt Steensma Nederlandse consumenten warm te laten lopen voor hét succesnummer van backaldrin.

Verkrijgbaar

De producten zijn vanaf 7 maart verkrijgbaar. Meer informatie is te vinden op: www.steensma.com.

Altijd op de hoogte blijven?