Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag NBOV Bakery Institute

Foto: NBOV/Bakery Institute

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf. 

De middag start met onderwijsdeskundige Suzanne van Rhijn van het Bakery Institute die een interview afneemt met Arend Kisteman; NBOV-voorzitter en eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle. Aansluitend zijn er drie korte sessies waarbij ondernemerschap in de vorm van een interactieve quiz, vakmanschap ‘met de handen in het deeg’ en een praktijkverhaal van een jonge ondernemer centraal staan.

Ondernemerschap en vakmanschap

“Samen met het Bakery Institute hebben we een mooi programma samengesteld waarbij starters volop kennis kunnen opdoen. De NBOV richt zich op het ondernemerschap, terwijl Bakery Institute ingaat op het vakmanschap. Fijn om zo samen te werken”, aldus Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV.

Tamara Hoogerwaard, directeur Bakery Institute: “Ik merk een toename in het aantal carrièreswitchers dat de weg naar onze school vindt om te worden opgeleid tot boulanger of patissier. Corona zet dit loopbaanvraagstuk kennelijk in beweging. Een groot deel van deze studenten overweegt ondernemerschap. We kunnen een frisse, nieuwe generatie ondernemers goed gebruiken in onze branche. Realistisch informeren en proactief enthousiasmeren zijn cruciaal. De Startersdag die we met NBOV organiseren is er voor startende ondernemers en medewerkers in de bakkerij die willen snuffelen aan ondernemerschap.”

Aanmelden

Het programma start om 13.00 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Deelname kost € 35,- per persoon; (kinderen van) NBOV-leden kunnen kosteloos deelnemen. Aanmelden kan tot 12 oktober 2020 via nbov.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden.

Dossiers
Lees ook
'Hier ligt onze passie'

'Hier ligt onze passie'

Bakkerszonen die hun ouders achternagaan, of buitenstaanders die plotseling gegrepen worden door het vak: de bakkers in Nederland zijn van zeer wisselende komaf. Of ze komen erachter dat ze liever iets anders doen dan bakken. Gelukkig kan dat ook binnen de branche: die biedt een breed scala aan carrièrekansen. Vandaag deel 1 met Sean en Suri Fonseca.

Industrieel ambacht?

Industrieel ambacht?

Terwijl we in een tweede (gedeeltelijke) lockdown zijn terechtgekomen is de beroepsgroep ook in deze onzekere tijd gewoon open, en dag en nacht actief. Toch staat de ambachtelijke bakker onder druk.

Hoe noem je een vegetarisch product?

Hoe noem je een vegetarisch product?

Ik heb een vegan saucijzenbroodje: het lijkt op een saucijzenbroodje, maar ik gebruik geen ingrediënten afkomstig van dieren. Mag ik mijn broodje wel ‘vegan saucijzenbroodje’ noemen?

Teamleider Bakkerij regio Twente

Teamleider Bakkerij regio Twente

Wat ga je doen?Als teamleider ben je verantwoordelijk voor het effectief inzetten van teamleden, zodat de werkzaamheden efficiënt, veilig en met het maximale...

Operator bakkerij omgeving Tiel

Operator bakkerij omgeving Tiel

Wat ga je doen?Als broodbakker ben je verantwoordelijk voor een goed verloop van de productie van het brood. Je werkt als ovenist, langmaker, deegdraaier en je bedient...

Operator bakkerij omgeving Almelo

Operator bakkerij omgeving Almelo

Wat ga je doen?Als operator ben je verantwoordelijk voor het juist afwegen van de grondstoffen, het bereiden van het deeg en het controleren van het bakproces van...