Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

18 september 2020
Foto: NBOV/Bakery Institute

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf. 

De middag start met onderwijsdeskundige Suzanne van Rhijn van het Bakery Institute die een interview afneemt met Arend Kisteman; NBOV-voorzitter en eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle. Aansluitend zijn er drie korte sessies waarbij ondernemerschap in de vorm van een interactieve quiz, vakmanschap ‘met de handen in het deeg’ en een praktijkverhaal van een jonge ondernemer centraal staan.

Ondernemerschap en vakmanschap

“Samen met het Bakery Institute hebben we een mooi programma samengesteld waarbij starters volop kennis kunnen opdoen. De NBOV richt zich op het ondernemerschap, terwijl Bakery Institute ingaat op het vakmanschap. Fijn om zo samen te werken”, aldus Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV.

Tamara Hoogerwaard, directeur Bakery Institute: “Ik merk een toename in het aantal carrièreswitchers dat de weg naar onze school vindt om te worden opgeleid tot boulanger of patissier. Corona zet dit loopbaanvraagstuk kennelijk in beweging. Een groot deel van deze studenten overweegt ondernemerschap. We kunnen een frisse, nieuwe generatie ondernemers goed gebruiken in onze branche. Realistisch informeren en proactief enthousiasmeren zijn cruciaal. De Startersdag die we met NBOV organiseren is er voor startende ondernemers en medewerkers in de bakkerij die willen snuffelen aan ondernemerschap.”

Aanmelden

Het programma start om 13.00 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Deelname kost € 35,- per persoon; (kinderen van) NBOV-leden kunnen kosteloos deelnemen. Aanmelden kan tot 12 oktober 2020 via nbov.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden.

Altijd op de hoogte blijven?