Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag NBOV Bakery Institute

Foto: NBOV/Bakery Institute

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf. 

De middag start met onderwijsdeskundige Suzanne van Rhijn van het Bakery Institute die een interview afneemt met Arend Kisteman; NBOV-voorzitter en eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle. Aansluitend zijn er drie korte sessies waarbij ondernemerschap in de vorm van een interactieve quiz, vakmanschap ‘met de handen in het deeg’ en een praktijkverhaal van een jonge ondernemer centraal staan.

Ondernemerschap en vakmanschap

“Samen met het Bakery Institute hebben we een mooi programma samengesteld waarbij starters volop kennis kunnen opdoen. De NBOV richt zich op het ondernemerschap, terwijl Bakery Institute ingaat op het vakmanschap. Fijn om zo samen te werken”, aldus Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV.

Tamara Hoogerwaard, directeur Bakery Institute: “Ik merk een toename in het aantal carrièreswitchers dat de weg naar onze school vindt om te worden opgeleid tot boulanger of patissier. Corona zet dit loopbaanvraagstuk kennelijk in beweging. Een groot deel van deze studenten overweegt ondernemerschap. We kunnen een frisse, nieuwe generatie ondernemers goed gebruiken in onze branche. Realistisch informeren en proactief enthousiasmeren zijn cruciaal. De Startersdag die we met NBOV organiseren is er voor startende ondernemers en medewerkers in de bakkerij die willen snuffelen aan ondernemerschap.”

Aanmelden

Het programma start om 13.00 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Deelname kost € 35,- per persoon; (kinderen van) NBOV-leden kunnen kosteloos deelnemen. Aanmelden kan tot 12 oktober 2020 via nbov.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden.

Dossiers
Lees ook
Bakker Bart en Meinders Catering starten bezorgvestiging

Bakker Bart en Meinders Catering starten bezorgvestiging

Bakker Bart start in samenwerking met Meinders Catering op 25 januari een bezorgvestiging in Badhoevedorp. Deze nieuwe vestiging gaat zich volledig richten op de productie en bezorging van online bestelling.

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Entremet aubrun - Abrikozentaartje met een toets van gianduja

Voor dit desserttaartje heb ik gekozen voor een multisensorische ervaring in texturen en smaken. Geniet van de broze structuur van de streusel, van het zuurtje, de softgrain en het fruitige van de abrikozencompote. Dat alles omhuld met een zachte giandujamousse.

NBA organiseert online training voor leidinggevenden

NBA organiseert online training voor leidinggevenden

Vanwege de coronacrisis blijft live trainen voorlopig nog even lastig. Daarom gaat de Nationale Bakkerij Academie (NBA) gewoon door met de online trainingen. Voor leidinggevenden in zowel de industriële als ambachtelijke bakkerijen heeft de opleider twee nieuwe online trainingen ontwikkeld.

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Ambachtelijk broodbakker omgeving Hardenberg

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van diverse soorten groot en klein brood. Hierbij werk je veelal op de traditionele manier. Je werkt zelfstandig...

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Ambachtelijk broodbakker omgeving Den Haag

Wat ga je doen?Voor deze kleine ambachtelijke bakkerij zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Je zal je bezighouden met het totale...

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Broodbakker, zelfstanding of assistent omgeving Leiden

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Leiden zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. Deze ambachtelijke...