Startersdag bakkerij in teken van ondernemerschap en vakmanschap

Startersdag NBOV Bakery Institute

Foto: NBOV/Bakery Institute

NBOV en het Bakery Institute organiseren op 19 oktober 2020 een bijeenkomst voor jonge ambachtelijke bakkerondernemers. Startende ondernemers kunnen deze dag kennis opdoen rondom het starten van eigen zaak of het overnemen van een bedrijf. 

De middag start met onderwijsdeskundige Suzanne van Rhijn van het Bakery Institute die een interview afneemt met Arend Kisteman; NBOV-voorzitter en eigenaar van De Stadsbakker in Zwolle. Aansluitend zijn er drie korte sessies waarbij ondernemerschap in de vorm van een interactieve quiz, vakmanschap ‘met de handen in het deeg’ en een praktijkverhaal van een jonge ondernemer centraal staan.

Ondernemerschap en vakmanschap

“Samen met het Bakery Institute hebben we een mooi programma samengesteld waarbij starters volop kennis kunnen opdoen. De NBOV richt zich op het ondernemerschap, terwijl Bakery Institute ingaat op het vakmanschap. Fijn om zo samen te werken”, aldus Marie-Hélène Zengerink, directeur van de NBOV.

Tamara Hoogerwaard, directeur Bakery Institute: “Ik merk een toename in het aantal carrièreswitchers dat de weg naar onze school vindt om te worden opgeleid tot boulanger of patissier. Corona zet dit loopbaanvraagstuk kennelijk in beweging. Een groot deel van deze studenten overweegt ondernemerschap. We kunnen een frisse, nieuwe generatie ondernemers goed gebruiken in onze branche. Realistisch informeren en proactief enthousiasmeren zijn cruciaal. De Startersdag die we met NBOV organiseren is er voor startende ondernemers en medewerkers in de bakkerij die willen snuffelen aan ondernemerschap.”

Aanmelden

Het programma start om 13.00 uur en is rond 17.30 uur afgelopen. Deelname kost € 35,- per persoon; (kinderen van) NBOV-leden kunnen kosteloos deelnemen. Aanmelden kan tot 12 oktober 2020 via nbov.nl. Hier is ook het volledige programma te vinden.

Dossiers
Lees ook
Voorkomen is beter

Voorkomen is beter

Een interessante vraag die je jezelf als ondernemer af en toe moet stellen: waarom koopt iemand niet bij mij? Vertaald naar de NBOV luidt die: waarom wordt iemand geen lid van de NBOV? De laatste weken heb ik daarom veel contact gehad met ondernemers die de toegevoegde waarde van de NBOV niet zien. Sommigen zijn nooit lid geweest; anderen hebben recent...

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Online Bijeenkomst veilig en gezond werken

Elk bedrijf is verplicht om Risico Inventarisatie en Evaluatie (RI&E) te maken. Is het mogelijk om alle verplichtingen rondom de RI&E in je voordeel te laten werken? Daarvoor organiseren de Bakkerijsector en VBZ op 29 oktober de online bijeenkomst Veilig en gezond werken 2020.

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers lanceert vacaturesite Foodbanen.nu

Alea Publishers, uitgever van vakbladen zoals EVMI en Bakkers in Bedrijf, lanceert op 19 oktober Foodbanen.nu. Door de samenwerking met een aantal andere uitgevers groeit deze nieuwe vacaturewebsite voor de Agro, Food & Drinks-branches binnen een paar weken naar een bereik van meer dan 300.000 professionals.

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...