Start van de Horecava

Horecava_beeld Horecava

Foto: Horecava

Vandaag, 13 januari, om 10.00 openen de deuren van de RAI Amsterdam voor de 64e editie van Horecava. Deze editie staat in het teken van voedselverspilling, veggie & vegan en Brasserie 2050. Op de beurs vinden de bezoekers vele innovaties zoals vegetarische tonijnsushi, oplossingen voor personeelsproblematiek, koffiekopje van koffiedrab, chips van vlees en drinkflessen van suikerriet. De Horecava is open tot en met 16 januari 2019.

Voedselverspilling is een van de thema's van de Horecava 2020. Samen met het initiatief Samen Tegen Voedselverspilling wordt er alles aan gedaan om in 2030 50 procent minder voedsel te verspillen. Ook tijdens een event als Horecava wordt ‘afval’ geproduceerd. De nieuwe initiatieven Rescue Room, waar de bezoeker uitgedaagd wordt zoveel mogelijk voedsel te redden, en de Donation Room maken zowel bezoekers als exposanten bewust hoe om te gaan met onze omgeving, materialen en voedsel, zodat we samen een duurzamere omgeving creëren voor mens, dier en milieu. 

Innovatie

Innovatie is een belangrijk onderdeel van de Horecava. Dit jaar worden er meer dan 250 nieuwe producten gelanceerd. Het TrendLAB toont vele innovatieve activiteiten waaronder het persoonlijke DNA-diner en er is een Start-upLAB met meer dan 70 startende ondernemers. Ook de nominaties van de Horecava Innovation Award worden tentoongesteld. Vele standhouders presenteren nieuwe producten en diensten, zo komt Vanreusel met de nieuwe Loempidel en lanceert Topking Fingerfood de nieuwe Veggie Rolls op de beurs.

Brasserie 2050 

Het prijswinnende concept Brasserie 2050 staat staat voor het eerst binnen. Brasserie 2050 onderzoekt hoe rond het jaar 2050 zo'n 10 miljard mensen gevoed kunnen worden wanneer de voedselproductie wordt bedreigd door klimaatverandering, uitgeputte bodems en verlies aan biodiversiteit. Naast heerlijke gerechten op de kaart geeft het ook een wereldvoedselvraagstuk aan. Elk gerecht vertelt zijn eigen verhaal of belicht een dilemma, denk aan: zeewierkaviaar, een hybride steak tot Karma Shoarma gemaakt van knolselderij. Bezoekers kunnen bij Brasserie 2050 een tafel reserveren en de gerechten zelf ervaren. 

Nieuw segment Facility & Hospitality

95 procent van ons gedrag is onbewust. Bij het nieuwe segment Facility & Hospitality leert de bezoeker in een interactieve kennissessie met experts over welke omgevingsfactoren de beleving van de gast nog beter kunnen maken zoals voedselveiligheid, geurbeleving, schoonmaak en neuromarketing. Big Data is ook in de facilitaire branche onmisbaar. Stephan Simons, expert in data en performance solutions geeft een frisse blik en inzichten. Daarnaast bieden verschillende partners informatie over wet- en regelgeving omtrent HACCP en wat er nodig is om een legionellabesmetting te voorkomen. 

 

Naast de beursvloer zijn is er nog veel meer te beleven. Er zijn verschillende wedstrijden en een groot aanbod van sprekers. Tijdens de opening vindt bovendien de uitreiking van de Horecava Innovation Awards plaats.  Bekijk hier de genomineerden.
Dossiers
Meer over
Lees ook
Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Hendrikse en De Jong winnen Dobla Pastry Battle 2019

Foto: Dobla/Paul Rozenbeek Tineke Hendrikse en David de Jong van Culinair Centrum Beverwijk wonnen 10 januari op de Horecava The Dobla Pastry Battle 2019. De tweede plaats ging naar Amy Kotterer en Rick van der Drift van het Okura Hotel. Anika van der Veen en Stephanie van Sonderen maakten het podium compleet. "Ik ben totaal verrast!", reageert een...

Horecava 2019 van start

Vandaag, 7 januari, start de 63e editie van de Horecava. Deze vakbeurs biedt vier dagen lang inspiratie voor professionals in de foodservice branche. Bedrijven presenteren de laatste trends en innovaties. Er zijn er workshops, demonstraties en wedstrijden. Ook voor de bakkersbranche is er van alles te beleven op de Horecava. Horecava 2019 Bakkerij is een apart segment op de Horecava. De andere segmenten zijn dranken, dienstverlening, fastservice, grootkeuken, inrichting en inventaris, koffie thee en cacao, Food en Food mobility.  Verschillende partijen uit de Bakkersbranche presenteren zich op...

Dobla Pastry Battle 2019

Dobla Pastry Battle 2019

7 januari is het weer zo ver, dan vindt de Horecava plaats. Op de laatste dag van deze vakbeurs voor de horeca, 10 januari gaan verschillende patissiers de strijd met elkaar aan tijdens de ‘Dobla Pastry Battle’ Edition NL 2019. Dobla wil een podium creëren voor patisserie en hoopt dat de Pastry Battle daarbij helpt. “Het dessert is het laatste dat de...

Allround broodbakker omgeving Doorn

Allround broodbakker omgeving Doorn

Wat ga je doen?Ben jij een bakker/ ovenist? Dan is deze vacature zeker weten iets voor jou! Door een verschuiving in het personeelsbestand komt er binnen het bestaande...

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Enthousiaste broodbakker, omgeving Hoogezand

Wat ga je doen?Wil jij werken in een bakkerij waarbij jouw (nieuwe) ideeën welkom zijn en waarbij je kan meedenken over nieuwe producten? Wij zoeken voor een...

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...