Start 'Miss Oliebol'-verkiezing

oliebollen-1520338

WAGENINGEN - De Stichting Ambachtelijke Bakkerij gaat deze decembermaand opnieuw in samenwerking met radiozender 100% NL op zoek naar de leukste oliebollenverkoopster van Nederland. “Zowel in 2014 als 2015 hebben we met deze campagne in drie weken tijd ruim drie miljoen unieke luisteraars bereikt”, aldus Sandra Pluim, coördinator van de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. “Veel luisteraars komen in aanraking met de boodschap en gaan voor de prijs. Hiermee willen we meer traffic naar de winkelvloer van de ambachtelijke bakker creëren, maar vooral landelijk de aandacht vestigen op de kwalitatief uitstekende oliebollen van de ambachtelijke bakker.”

Nomineren tussen 12 en 18 december

Iedereen kan een vriendelijke, mooie, gezellige of goede oliebollenverkoopster opgeven voor de verkiezing via de website of app van 100%NL. Nomineren van een verkoopster voor de titel Miss Oliebol 2016 gebeurt tussen 12 en 18 december. Vanaf 19 december kan er gestemd worden op de tien geselecteerde Missen. Dinsdag 27, woensdag 28 en donderdag 29 december wordt er dagelijks één eind finaliste bekend gemaakt. Op vrijdag 30 december zullen deze 3 finalisten in de studio aanwezig zijn en wordt Miss Oliebol 2016 live bekend gemaakt.

Maak elke dag kans op 50 oliebollen

Alle consumenten die nomineren of stemmen, maken in de actieperiode iedere dag kans op vijftig gratis oliebollen, die zij bij een ambachtelijke bakker in de buurt kunnen ophalen. De kosten hiervoor kunnen bakkers declareren bij de Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Pluim is blij met het vervolg van de verkiezing Miss Oliebol. “We bereiken hiermee miljoenen consumenten door het hele land, die erop worden geattendeerd dat je ook voor de lekkerste oliebollen bij je ambachtelijke bakker moet zijn. Dat vind ik een belangrijke boodschap.”

Radiospot

Naast de zoektocht van Miss Oliebol wordt er vanaf 6 december al over de hele dag heen reclame gemaakt voor de ambachtelijke bakker. De website www.uwambachtelijkebakker.nl staat weer live en helemaal in het teken van de oliebollen. Consumenten worden hier door de reclamespot ook naartoe verwezen en kunnen de dichtstbijzijnde bakker hier ook vinden.

Lees ook
Marketingrapport Bakkerijbranche 2019

Marketingrapport Bakkerijbranche 2019

Het Marketingrapport Bakkerijbranche 2019 biedt een actueel en compleet overzicht van het inkoopgedrag, de leveranciers en hun marktposities, het mediagebruik en de ontwikkelingen in de bakkerijbranche in Nederland.

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: "Verdeel op social media je week in thema's"

Stichting Ambachtelijke Bakkerij: "Verdeel op social media je week in thema's"

Social media is een belangrijk middel voor de bakkerij. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Plaats daarom regelmatig foto’s, berichten en filmpjes op bijvoorbeeld Twitter, Facebook en Instagram en laat zien wat je doet. Een tip van Stichting Ambachtelijke Bakkerij. Verdeel je week in thema's.

Nieuwe website Bakkerijkopen

Nieuwe website Bakkerijkopen

Bakkerijkopen heeft een nieuwe website. Alles zit in een nieuw jasje en toegankelijkheid is verbeterd volgens beheerder TenBa BV.    De website bakkerijkopen.nl is speciaal ontworpen om zoekers en aanbieders van bakkersbedrijven met elkaar in contact te brengen, op een, indien gewenst, anonieme manier. Bakkers die overwegen om hun...

Brood-/banketbakker in Noorwegen

Brood-/banketbakker in Noorwegen

We zijn op zoek naar een creatieve bakker/banketbakker. Waagans bakkerij is een traditioneel familiegedreven bakkerij in Tynset, in het oosten van Noorwegen. Sollicitatie...

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Procesoperator industriele bakkerij omgeving Putten

Wat ga je doen?In de functie van Procesoperator Industriële Bakkerij ben je verantwoordelijk voor het opstarten van het productieproces in een industriële...

Broodbakker omgeving Barneveld

Broodbakker omgeving Barneveld

Wat ga je doen?In deze fulltime functie werk je voornamelijk op conventionele tijden. Je bereidt binnen het team zowel groot als kleinbrood. Dit doe je van A tot...