Stadsbakkerij Stevig Brood verhuist naar nieuwe locatie

6 november 2020
Eigenaar Joost van Iersel, hier nog in de oude locatie aan de Wagenstraat (foto: Caroline Piek)

Stadsbakkerij Stevig Brood uit Woerden is uit zijn jasje gegroeid en gaat verhuizen. Zaterdag 14 november om 9.00 uur opent wethouder Brecht de nieuwe locatie van de bakkerij aan de Kruisstraat in het voormalige pand van Gerritse IJzerwaren.

Twee jaar geleden, in mei 2018 opende eigenaar Joost van Iersel zijn eigen bakkerij met desembrood en lekkernijen in de Wagenstraat in Woerden. Door uitbreiding van het assortiment, zoals huisgemaakte croissants, en de toename van particuliere en horecaklanten is het pand te klein geworden.

Groeiende vraag

Joost vindt het bijzonder dat Stevig Brood midden in de corona-tijd op zoek moest naar een groter pand om aan de groeiende vraag te voldoen. Naast een nieuwe locatie verruimt Joost ook zijn openingstijden. Vanaf 1 december is de bakkerij naast woensdag tot en met zaterdag ook permanent op dinsdag geopend. En zodra de corona-perikelen achter de rug zijn, wil Joost een 'robuuste koffiehoek' in de winkel creëren.

Stevig Brood

Bij Stadsbakkerij Stevig Brood bakken ze brood zonder onzin. De filosofie van Joost is om brood te bakken dat teruggaat naar de basis: meel, water, en zout. De producten zijn veelal gemaakt van biologische grondstoffen en zonder toegevoegde broodverbetermiddelen of andere stoffen. Stevig Brood maakt de croissants ambachtelijk en in eigen huis. Brood en alle andere producten worden gebakken in een open setting, zodat de klanten kunnen zien hoe de producten gemaakt worden.

Meer weten over Joost van Iersel en zijn Stadsbakkerij Stevig Brood? In 2018 bezochten we hem vlak na de opening van zijn bakkerij. Lees het terug in Bakkers in bedrijf 5-2018.

Altijd op de hoogte blijven?