Speculaaskeuringen in week 41 en Najaarsdagen online

27 mei 2020

Afgelopen jaren koppelde Beko de speculaaskeuringen aan de Najaarsdagen. Dat gaat dit jaar niet lukken omdat Beko de Najaarsdagen online gaat organiseren vanwege corona. Toch wil Beko ook dit jaar bakkers de kans geven om speculaasproducten te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury. Daarom kunnen bakkers op 5 en 6 oktober speculaas inleveren bij de vestigingen van Beko Groothandel in: Meppel, Utrecht, ’s-Gravenzande en Veghel.


De vak- en de consumentenjury zal de ingeleverde producten beoordelen op dezelfde wijze als andere jaren. Vrijdag 9 oktober maakt Beko bekend gemaakt welke (banket)bakkers provinciewinnaar of landelijke winnaar zijn geworden. Uit ervaring weten Beko en de deelnemende bakkers dat de uitslag van de keuringen een boost kan geven aan speculaasverkopen bij ambachtelijke bedrijven.

De provinciewinnaars krijgen dan ook een uitgebreid promotiepakket en een award, en de drie landelijke winnaars ontvangen ook nog een cheque van € 500 te besteden aan extra promotiemateriaal bij Buro MC Marketing en Creatie. Alle deelnemers krijgen, voor speculaasproducten die een 7,5 of hoger scoren, een posterpakket en een certificaat thuisgestuurd.

Begin september volgt meer informatie over hoe bakkers zich kunnen aanmelden voor de keuringen.

Beko Najaarsdagen digitaal

Door de onzekere tijd, waarin corona-maatregelen door de overheid worden verlengd en de 1,5 meter samenleving voorlopig de nieuwe werkelijkheid is, heeft Beko Groothandel geconcludeerd dat het houden van fysieke Beko Najaarsdagen dit jaar niet haalbaar is. Besloten is dan ook om de beurs op 21 en 22 september 2020 in Nieuwegein te cancelen en in plaats daarvan digitale Najaarsdagen te organiseren. Meer informatie over dit digitale evenement volgt.

Altijd op de hoogte blijven?