Speculaaskeuringen in week 41 en Najaarsdagen online

speculaaskeuringen beko najaarsdagen

Afgelopen jaren koppelde Beko de speculaaskeuringen aan de Najaarsdagen. Dat gaat dit jaar niet lukken omdat Beko de Najaarsdagen online gaat organiseren vanwege corona. Toch wil Beko ook dit jaar bakkers de kans geven om speculaasproducten te laten beoordelen door een vak- en consumentenjury. Daarom kunnen bakkers op 5 en 6 oktober speculaas inleveren bij de vestigingen van Beko Groothandel in: Meppel, Utrecht, ’s-Gravenzande en Veghel.


De vak- en de consumentenjury zal de ingeleverde producten beoordelen op dezelfde wijze als andere jaren. Vrijdag 9 oktober maakt Beko bekend gemaakt welke (banket)bakkers provinciewinnaar of landelijke winnaar zijn geworden. Uit ervaring weten Beko en de deelnemende bakkers dat de uitslag van de keuringen een boost kan geven aan speculaasverkopen bij ambachtelijke bedrijven.

De provinciewinnaars krijgen dan ook een uitgebreid promotiepakket en een award, en de drie landelijke winnaars ontvangen ook nog een cheque van € 500 te besteden aan extra promotiemateriaal bij Buro MC Marketing en Creatie. Alle deelnemers krijgen, voor speculaasproducten die een 7,5 of hoger scoren, een posterpakket en een certificaat thuisgestuurd.

Begin september volgt meer informatie over hoe bakkers zich kunnen aanmelden voor de keuringen.

Beko Najaarsdagen digitaal

Door de onzekere tijd, waarin corona-maatregelen door de overheid worden verlengd en de 1,5 meter samenleving voorlopig de nieuwe werkelijkheid is, heeft Beko Groothandel geconcludeerd dat het houden van fysieke Beko Najaarsdagen dit jaar niet haalbaar is. Besloten is dan ook om de beurs op 21 en 22 september 2020 in Nieuwegein te cancelen en in plaats daarvan digitale Najaarsdagen te organiseren. Meer informatie over dit digitale evenement volgt.

Dossiers
Lees ook
Alles over speculaas

Alles over speculaas

Speculaas is van oudsher een soort koek die vooral rondom ons Sinterklaasfeest populair is. De laatste decennia is het echter normaal geworden het hele jaar door speculaas te eten. Speculaas wordt voornamelijk in Nederland en België gemaakt en gegeten.

Beste speculaasbakkers van Nederland

Beste speculaasbakkers van Nederland

Op 23 en 24 september vonden de Beko Najaarsdagen plaats. Vast onderdeel tijdens dit event zijn de speculaaskeuringen. Bakery Café Kottier uit Breda, Bakkerij van de Mortel uit Someren en De Ambachterij uit Schoonrewoerd zijn de winnaars van 2019.

Inspiratie tijdens de Beko Najaarsdagen

Inspiratie tijdens de Beko Najaarsdagen

De Beko Najaarsdagen vinden dit jaar plaats op maandag 23 en dinsdag 24 september bij het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. Deze tweedaagse vakbeurs biedt beleving, inspiratie, voordeel en speculaaskeuringen.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...