Speciaal Oogstbrood

Oogstbrood 2

Beko Groothandel en Meneba vinden dat de oogst van de eerste tarwe van het jaar volop aandacht verdient. Daarom maken zij van de nieuwe oogst een feest bij de ambachtelijke bakker. Hiervoor is, evenals in voorgaande jaren, een speciaal Oogstbrood ontwikkeld.

Oogstbrood

De basis van Oogstbrood is tarwe-roggemeel waarmee een vezelrijk maar bovenal lekker brood wordt gebakken. Oogstbrood is net zo vezelrijk als volkorenbrood. Volkorenbrood is een belangrijk onderdeel van de vernieuwde Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Eet je volkoren, dan eet je namelijk heel gezond. In Oogstbrood zijn de gehele tarwe- en roggekorrel verwerkt. Hierdoor zijn alle voedingsvezels, vitamines en mineralen die zo belangrijk zijn om je lichaam fit en gezond te houden aanwezig gebleven. Roggemeel geeft naast malsheid ook zijn kenmerkende smaak aan Oogstbrood.

Promotie

In het promotiepakket zit dit jaar een mooie vloerdisplay die als blikvanger in de winkel kan worden geplaatst op een centrale plek. Deze vloerdisplay heeft een hoogte van 150 cm. Maar uiteraard ook een stoepbordposter, in het formaat 70x100 cm. Op de achterkant van de poster staan snijlijnen zodat de poster op maat gemaakt kan worden. De consument kiest steeds bewuster haar voeding. Daarom is er speciaal voor Oogstbrood een consumentenfolder ontwikkeld met een speciaal ontwikkelde display voor op de toonbank.

Recepten

Speciaal voor Oogstbrood zijn er diverse recepten ontwikkeld. Bijvoorbeeld van lekker kleinbrood, smaakvolle crackers en mini-eierkoeken.

Interesse

Neem voor meer informatie en promotionele ondersteuning in de winkel contact op met de accountmanager van Beko Groothandel of Meneba BV.

 
Lees ook
Vezelrijk witbrood mogelijk via veredeling

Vezelrijk witbrood mogelijk via veredeling

Wetenschappers hebben genen in het graan-DNA ontdekt die het vezelgehalte in bloem verhogen. Daarmee ligt de weg open voor de ontwikkeling van een graansoort voor vezelrijk witbrood.

Een vertrouwde naam, een vernieuwd logo

Een vertrouwde naam, een vernieuwd logo

Het is inmiddels twee jaar na de overname van Meneba door Dossche Mills en er hebben diverse veranderingen plaatsgevonden. Kristof Dossche: “Vandaag staat ons familiebedrijf op een zeer stevige basis en gaan we verder op de ingeslagen weg: we geloven meer dan ooit in de veelzijdigheid en duurzaamheid van graan als basis ingrediënt.”

‘Het is interessant om te zien waar onze producten vandaan komen’

‘Het is interessant om te zien waar onze producten vandaan komen’

Dipesh Khoenkhoen (21) studeerde Voeding en Technologie in Schiedam en werkt nu als operator in de Maashaven in Rotterdam. Zijn werkgever: graanverwerkingsbedrijf Meneba. “Het spreekt me aan om te zien waar onze producten vandaan komen en hoe het uiteindelijk in de schappen terechtkomt.”

Broodbakker in Den Haag

Broodbakker in Den Haag

Wat ga je doen? Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In...

Broodbakker omgeving Utrecht

Broodbakker omgeving Utrecht

Wat ga je doen? In deze fulltime functie (38 werkuren) zal je werken in wisselende diensten. De werktijden zijn overdag van 10:00 – 18:00 uur en in de nachtdienst...

Broodbakker omgeving Zwolle

Broodbakker omgeving Zwolle

Wat ga je doen? In verband met een vrijgekomen positie zoeken wij een broodbakker voor deze bakkerij. Omdat er ruimte is voor verdere opleiding is jarenlange ervaring...