Sonneveld neemt Vamo produkten voor de bakkerij over

4 september 2019

Sonneveld Group BV in Papendrecht heeft per 3 september 2019 Vamo producten voor de bakkerij BV in Duiven overgenomen. Volgens Peter Verhagen, Algemeen Directeur van Sonneveld betekent de overname ‘een versterking voor de toekomst’.

Vanuit een strategisch oogpunt vullen de twee bedrijven elkaar uitstekend aan. Sonneveld is een internationaal groeiend bedrijf met focus op broodverbetermiddelen, brood- en banketmixen en lossingsmiddelen. Vamo is eveneens een gevestigde naam in de markt als producent van bakkerijgrondstoffen en produceert daarnaast nog een aantal producten die aanvullend zijn op het portfolio van Sonneveld.

Peter Verhagen, Algemeen Directeur van Sonneveld, is blij met de uitbreiding: “Ik ben van mening dat beide bedrijven goed bij elkaar passen. Het productportfolio en het klantsegment vullen elkaar mooi aan, maar ook de bedrijfscultuur van beide bedrijven komt sterk overeen.” Hij benadrukt dat de overname van Vamo een versterking betekent voor de toekomst: “Door het creëren van synergie tussen de bedrijven zijn wij ervan overtuigd dat we een sterkere marktpositie kunnen bekleden. De moderne productielocatie in Duiven biedt daarnaast mogelijkheden die uitstekend passen in onze toekomstvisie. Die zien we dan ook vol vertrouwen tegemoet.”

Ook Dick Gieling en Henk Huizinga van Vamo zijn enthousiast over de overname: “Wij zien Sonneveld als voorbeeldbedrijf door hun professionele benadering van de markt. Zij hebben kennis en expertise in huis op veel gebieden, waaronder productontwikkeling, marketing en inkoopkracht. En natuurlijk is een kenniscentrum als EBIC (European Bakery Innovation Centre) een meerwaarde. Uitwisseling van deze kennis en van producten zien wij als groot voordeel voor de toekomst.”

De huidige directie van Vamo blijft actief in het bedrijf. Vamo produkten voor de bakkerij BV blijft voortbestaan onder de vertrouwde naam, als dochteronderneming van de Sonneveld Group.

Altijd op de hoogte blijven?