Sonneveld maakt broodmix met lokaal geteeld koolzaad

Sonneveld_Annie Kleverkamp  Erik Ligtenberg (002)

Foto: Sonneveld

Sonneveld presenteert samen met vereniging Colzaco U.A, bekend van het merk Brassica Koolzaadolie, een nieuwe lijn broodmixen. Hiervoor gebruikt de grondstoffenleverancier regionaal geteelde koolzaad van de vereniging. Van datzelfde koolzaad wordt ook de koudgeperste olie gebruikt – als belangrijk onderdeel van de nieuwe receptuur.

Erik Ligtenberg van Sonneveld: "Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere ingrediënten om de concepten die wij ontwikkelen voor de bakkerijsector nóg beter te maken. Met de geschilde koolzaadkern en de koudgeperste koolzaadolie van Brassica voegen we niet alleen een hele goede smaak toe, maar we zien vooral ook de toegevoegde waarde van het verhaal van Brassica, als je het hebt over onderscheidend, lokaal & duurzaamheid."

Koolzaadvereniging Colzaco U.A is trots op de samenwerking met Sonneveld, vertelt voorzitter Erik Schieven. “Mooi om te zien dat niet alleen de olie wordt gebruikt, maar ook de kern van de koolzaad. Dit zorgt voor een heel lekker product, dat we – met recht – als een bijzonder brood kunnen introduceren! Het verhaal van Brassica gaat verder dan alleen een goede smaak. Lokaal voor lokaal vinden we ook belangrijk; denk aan onze korte keten waarbij we de teelt, verwerking en productie in eigen hand hebben.”

Sonneveld

Sonneveld is leverancier van innovatieve klantoplossingen in de bakkerijsector en aanverwante voedingsindustrie en al meer dan 60 jaar specialist en kennispartner voor de ambachtelijke & industriële bakkerij. Sonneveld heeft vanuit eigen research veel ervaring op het gebied van het ontwikkelen van een grote variëteit aan brood- en banketoplossingen. Vanuit deze kennispositie heeft Sonneveld het European Bakery Innovation Centre (EBIC) opgericht waarin zij kennis uit eigen R&D beschikbaar stelt. Sonneveld is onderdeel van het Noorse Orkla Food Ingredients.

Colzaco

Colzaco U.A.(Coöperatieve Koolzaadvereniging Oost-Nederland) is een hechte vereniging waarin 120 boeren met passie koolzaad telen in o.a. Gelderland, Overijssel en Zuid-Holland. Colzaco coördineert voor haar leden de teelt, verwerking en afzet van het lokale koolzaad. De unieke koolzaadolie uit de eerste persing wordt onder het merk Brassica koolzaadolie verkocht in de supermarkt en groothandel.

 

 

Dossiers
Lees ook
Circulaire economie

Circulaire economie

Mijn verwachting is dat de komende jaren in het teken zullen staan van vergroening en een tekort aan grondstoffen. Dat vergroening niet altijd eenvoudig is, bewijst Elon Musk van Tesla. Zijn auto’s zijn energiezuinig, maar een paar maanden geleden kocht hij voor 1,5 miljard dollar aan bitcoins. Nu heeft hij te kennen gegeven hier weer afstand van te...

Royal Koopmans organiseert webinar Duurzaamheid in beweging

Royal Koopmans organiseert webinar Duurzaamheid in beweging

Royal Koopmans wil het 175-jarig jubileum betekenisvolle inhoud meegeven en duurzaamheid in beweging zetten door de hele graanketen te verbinden en activeren. Daarom nodigt de grondstoffenproducent specialisten uit elke schakel van de keten uit voor het online event op 6 juli: Duurzaamheid in beweging.

Vroeger was niet alles beter

Vroeger was niet alles beter

Toen ik mijn bakkersopleiding volgde, moesten we leren om met mixen te werken. De mix afwegen, zout, gist en water erbij en draaien maar. Op de zak stond meestal wel hoelang je moest mengen en kneden. Bij banket werkten we veel met poedertjes.