Sonneveld introduceert gebruiksklaar voordeeg

7 september 2015

PAPENDRECHT - Sonneveld introduceert FermenSon: een gebruiksklare voordeeg voor de ambachtelijke bakker. Hiermee is het mogelijk een authentiek bereidingsproces te introduceren binnen de moderne bakkerij. Het deeg geeft iedere dag een constant broodkwaliteit, belooft Sonneveld.

Natuurlijke broodsmaak

FermenSon versterkt op authentieke wijze de natuurlijk broodsmaak, licht Sonneveld de introductie toe. Daarnaast is het voordeeg zo gemaakt dat het voor een stabiele, constante functionaliteit zorgt: een goede deegstabiliteit, goede kruimstructuur, veerkrachtige kruim en brood dat langer vers is.

Declaratie

De laatste jaren is er een sterke groei te zien in de vraag naar natuurlijke producten met een beperkt aantal ingrediënten. Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe). Daarnaast is de dosering laag en is het zes maanden houdbaar buiten de koeling. Het gebruiksklare voordeeg is ontwikkeld om meerdere broodsoorten op authentieke wijze te bereiden.

Ingrediënten

FermenSon bestaat uit water, bloem, suiker, zout en startercultuur. Deze startercultuur is afkomstig uit micro-organismen en bevat de geselecteerde giststam Saccharomyces cerevisiae van het in 1893 opgerichte zusterbedrijf Jästbolaget in Zweden, laat Sonneveld trots weten. Tijdens de fermentatie worden bloemfracties door enzymen omgezet in functionele componenten. Water, dextrose en zout zorgen voor een gecontro­leerde groei van de gewenste micro-organismen.

Verkrijgbaar

FermenSon is vanaf nu verkrijgbaar bij Sonneveld. Op de IBA wordt het voordeeg groots gepresenteerd.

Altijd op de hoogte blijven?