Sonneveld introduceert gebruiksklaar voordeeg

FermenSon_persbericht_afb1 (Medium)

PAPENDRECHT - Sonneveld introduceert FermenSon: een gebruiksklare voordeeg voor de ambachtelijke bakker. Hiermee is het mogelijk een authentiek bereidingsproces te introduceren binnen de moderne bakkerij. Het deeg geeft iedere dag een constant broodkwaliteit, belooft Sonneveld.

Natuurlijke broodsmaak

FermenSon versterkt op authentieke wijze de natuurlijk broodsmaak, licht Sonneveld de introductie toe. Daarnaast is het voordeeg zo gemaakt dat het voor een stabiele, constante functionaliteit zorgt: een goede deegstabiliteit, goede kruimstructuur, veerkrachtige kruim en brood dat langer vers is.

Declaratie

De laatste jaren is er een sterke groei te zien in de vraag naar natuurlijke producten met een beperkt aantal ingrediënten. Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe). Daarnaast is de dosering laag en is het zes maanden houdbaar buiten de koeling. Het gebruiksklare voordeeg is ontwikkeld om meerdere broodsoorten op authentieke wijze te bereiden.

Ingrediënten

FermenSon bestaat uit water, bloem, suiker, zout en startercultuur. Deze startercultuur is afkomstig uit micro-organismen en bevat de geselecteerde giststam Saccharomyces cerevisiae van het in 1893 opgerichte zusterbedrijf Jästbolaget in Zweden, laat Sonneveld trots weten. Tijdens de fermentatie worden bloemfracties door enzymen omgezet in functionele componenten. Water, dextrose en zout zorgen voor een gecontro­leerde groei van de gewenste micro-organismen.

Verkrijgbaar

FermenSon is vanaf nu verkrijgbaar bij Sonneveld. Op de IBA wordt het voordeeg groots gepresenteerd.

Lees ook
Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Tips voor het maken van een nieuwsbrief

Een nieuwsbrief is een goed marketingmiddel. Je treedt direct in contact met je klant en bereikt er meer mensen mee dan met je social media-berichten. Maar hoe maak je een nieuwsbrief die gelezen wordt? Vakbladen.com geeft tips!

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Bakker van Helden verandert mee met de klant

Peters ouders Maarten en Elly van Helden startten banketbakkersbedrijf Van Helden in 1961, in de dijkwoning waar de bakkerij nog altijd is gevestigd. In 2000 nam Peter het bedrijf in het Zeeuwse Middelharnis over, samen met zijn vrouw Selma. Het werd het begin van een groot aantal veranderingen.

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Moederdagtaart NBOV in het teken van Vermeer, Van Gogh en Rembrandt

Ook dit jaar bood NBOV weer een moederdagtaart aan namens alle ambachtelijke brood- en banketbakkers aan H.K.H. Prinses Beatrix. De winnaars van de Gouden Gard, Lotte van Gorp, Joanne Crajé en Marc van Steijn, verzorgden de presentatie op Paleis Noordeinde.

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker groot ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In deze fulltime functie zal je bezig houden met het volledige proces van voorbereiden, bakken en nabewerken van klein- en grootbrood.

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Teamleider ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van teamleider ben je verantwoordelijk voor de algehele gang van zaken in de bakkerij. Je zorgt voor een optimale bezetting in de bakkerij, springt...

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

Bakker ambachtelijke bakkerij te Amsterdam

In de functie van bakker werk je in een klein team in wisselende diensten. Teambelang staat hier voorop, samen maken jullie de mooiste producten. In deze functie...