Sonneveld introduceert gebruiksklaar voordeeg

FermenSon_persbericht_afb1 (Medium)

PAPENDRECHT - Sonneveld introduceert FermenSon: een gebruiksklare voordeeg voor de ambachtelijke bakker. Hiermee is het mogelijk een authentiek bereidingsproces te introduceren binnen de moderne bakkerij. Het deeg geeft iedere dag een constant broodkwaliteit, belooft Sonneveld.

Natuurlijke broodsmaak

FermenSon versterkt op authentieke wijze de natuurlijk broodsmaak, licht Sonneveld de introductie toe. Daarnaast is het voordeeg zo gemaakt dat het voor een stabiele, constante functionaliteit zorgt: een goede deegstabiliteit, goede kruimstructuur, veerkrachtige kruim en brood dat langer vers is.

Declaratie

De laatste jaren is er een sterke groei te zien in de vraag naar natuurlijke producten met een beperkt aantal ingrediënten. Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe). Daarnaast is de dosering laag en is het zes maanden houdbaar buiten de koeling. Het gebruiksklare voordeeg is ontwikkeld om meerdere broodsoorten op authentieke wijze te bereiden.

Ingrediënten

FermenSon bestaat uit water, bloem, suiker, zout en startercultuur. Deze startercultuur is afkomstig uit micro-organismen en bevat de geselecteerde giststam Saccharomyces cerevisiae van het in 1893 opgerichte zusterbedrijf Jästbolaget in Zweden, laat Sonneveld trots weten. Tijdens de fermentatie worden bloemfracties door enzymen omgezet in functionele componenten. Water, dextrose en zout zorgen voor een gecontro­leerde groei van de gewenste micro-organismen.

Verkrijgbaar

FermenSon is vanaf nu verkrijgbaar bij Sonneveld. Op de IBA wordt het voordeeg groots gepresenteerd.

Lees ook
Belgische bakkers presenteren VIJD-koekjes, een nieuw streekproduct

Belgische bakkers presenteren VIJD-koekjes, een nieuw streekproduct

Vier bakkers uit het Belgische Beveren hebben een nieuw streekproduct ontwikkeld, zoete en zoute VIJD-koekjes. Dit deden ze vanwege het VIJD-jaar dat Beverenaar Joos Vijd, opdrachtgever van het Lam Gods, in de kijker zet. “Met een middeleeuws zegel en een smaak met granola en dedermeel, zijn de koekjes meer dan een nieuwe lekkernij,” aldus bakker Dirk...

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Finale Lekkerste Brabantse Worstenbroodje 2020 gaat niet door

Vanwege de coronacrisis gaat de finale van het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje niet door. Dat maakt de Stichting Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje bekend.

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem gezocht

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn op korte termijn op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...