Sonneveld introduceert gebruiksklaar voordeeg

FermenSon_persbericht_afb1 (Medium)

PAPENDRECHT - Sonneveld introduceert FermenSon: een gebruiksklare voordeeg voor de ambachtelijke bakker. Hiermee is het mogelijk een authentiek bereidingsproces te introduceren binnen de moderne bakkerij. Het deeg geeft iedere dag een constant broodkwaliteit, belooft Sonneveld.

Natuurlijke broodsmaak

FermenSon versterkt op authentieke wijze de natuurlijk broodsmaak, licht Sonneveld de introductie toe. Daarnaast is het voordeeg zo gemaakt dat het voor een stabiele, constante functionaliteit zorgt: een goede deegstabiliteit, goede kruimstructuur, veerkrachtige kruim en brood dat langer vers is.

Declaratie

De laatste jaren is er een sterke groei te zien in de vraag naar natuurlijke producten met een beperkt aantal ingrediënten. Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe). Daarnaast is de dosering laag en is het zes maanden houdbaar buiten de koeling. Het gebruiksklare voordeeg is ontwikkeld om meerdere broodsoorten op authentieke wijze te bereiden.

Ingrediënten

FermenSon bestaat uit water, bloem, suiker, zout en startercultuur. Deze startercultuur is afkomstig uit micro-organismen en bevat de geselecteerde giststam Saccharomyces cerevisiae van het in 1893 opgerichte zusterbedrijf Jästbolaget in Zweden, laat Sonneveld trots weten. Tijdens de fermentatie worden bloemfracties door enzymen omgezet in functionele componenten. Water, dextrose en zout zorgen voor een gecontro­leerde groei van de gewenste micro-organismen.

Verkrijgbaar

FermenSon is vanaf nu verkrijgbaar bij Sonneveld. Op de IBA wordt het voordeeg groots gepresenteerd.

Lees ook
Beko OmzetBarometer signaleert grote verschillen tussen bakkers

Beko OmzetBarometer signaleert grote verschillen tussen bakkers

Beko Advies maakt vandaag (16 juli) de resultaten van de Beko Omzet Barometer tot en met week 26  bekend. De resultaten geven een goed beeld van het eerste halfjaar van 2019. In de gegevens is rekening gehouden met het effect van de btw-verhoging. De gegevens van 2018 zijn omgerekend naar het nieuwe btw-tarief van 9%. Pasen vorig jaar erg vroeg,...

Haal alles uit je omzet deze zomer(vakantie)

Haal alles uit je omzet deze zomer(vakantie)

Kijk jij ook zo uit naar de zomer(vakantie)? Ga je op vakantie of blijf je lekker thuis en doorwerken? Hoe dan ook, als half Nederland op vakantie gaat, zien winkels hun omzet vaak dalen. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Met de zomervakantie in het vooruitzicht zet de Stichting Ambachtelijke Bakkerij alvast een aantal tips voor jou op een rij! Tekst:...

Acht punten die van je winkel een experience maken

Acht punten die van je winkel een experience maken

Experience wordt steeds belangrijker voor een winkel. Klanten zijn op zoek naar een ervaring. Het begrip experience-economy is al twintig jaar geleden bedacht, maar het is nog steeds niet helemaal duidelijk wat een ‘ervaring’ precies is. Katelijn Quartier benoemt acht eigenschappen die van een winkel een experience maken.

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Banketbakker omgeving Veenendaal gezocht

Wij zijn op zoek naar banketbakker. Dit mag een zelfstandig werkende zijn maar ook een schoolverlater die op zoek is naar een leuke baan. Je komt in een team van...

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Zelfstandig werkend broodbakker, omgeving Hilversum

Je zal in een klein team gaan werken waar je als deegmaker/ broodbakker ingezet gaat worden. Je bent flexibel inzetbaar en wanneer nodig wissel je met collega's...

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Zelfstandig werkend banketbakker omgeving Harderwijk

Voor onze klant in de omgeving van Harderwijk zijn we per direct op zoek naar (ervaren) zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een fulltime functie, bij goed...