Sonneveld: FermenSon Luxe voor klein- en vruchtenbrood

29 maart 2016

PAPENDRECHT - Sonneveld breidt de FermenSon-lijn wegens succes uit met FermenSon Luxe: een gebruiksklaar voordeeg dat speciaal is ontwikkeld voor de bereiding van klein- en vruchtenbrood met een authentiek karakter. Met FermenSon speelt de bakker eenvoudig in op de vraag van de meest veeleisende klanten en biedt hij transparantie. Eerst met grootbrood op basis van FermenSon Prestige, maar nu ook met klein- en vruchtenbrood op basis van FermenSon Luxe.

Authentiek karakter

FermenSon versterkt de echte broodsmaak. Het gebruiksklare voordeeg stelt de ambachtelijke bakker in staat om op authentieke wijze brood te bereiden. Een bereidingsproces dat anders is dan voorheen, niet arbeidsintensief en tijdrovend, altijd kan worden toegepast en iedere dag een constante broodkwaliteit geeft. Met FermenSon is de bakker altijd verzekerd van vers brood met een pure smaak en van ambachtelijke kwaliteit, stelt Sonneveld.

Lagere dosering

Vanwege de unieke samenstelling is de dosering van FermenSon vele malen lager dan bij een eigenbereid voordeeg. Daar­naast zorgt het product voor een stabiele, constante functionaliteit. De functionele voordelen voor de bakker zijn: een optimale deegstabiliteit, een mooie kruimstructuur, een veerkrachtige kruim en een langere versheid van het brood. Ook is FermenSon zes maanden houdbaar buiten de koeling, ook na opening, belooft Sonneveld.

Declaratie

De laatste jaren is onder consumenten een sterke groei te zien in de vraag naar natuurlijke producten met een beperkt aantal ingrediënten. Op het etiket van het gebakken brood mag FermenSon gedeclareerd worden als ‘voordeeg’ (tarwe).

Logo-Sonneveld-300x95

Altijd op de hoogte blijven?