Sociale partners bedanken de bakker met commercial

Dankzij alle hardwerkende bakkers kunnen alle Nederlanders dagelijks rekenen op vers brood en banket. Om hen te bedanken hebben de sociale partners CNV vakmensen, FNV, NBOV en NVB een commercial gemaakt die te zien is op de publieke zenders.

De sociale partners kunnen deze commercial uitzenden dankzij een uniek aanbod van STER. De verkooporganisatie van de publieke omroep biedt gratis zendtijd aan brancheorganisaties om tijdens de coronacrisis met hun achterban én het Nederlandse publiek te communiceren. Vanaf volgende week is de commercial te zien en te horen in de reclameblokken op de publieke televisie.

De spot laat zien dat alle bakkers van Nederland, zowel ambachtelijke als industriële bakkers, doorwerken en zorgen voor ons dagelijks brood en overheerlijk banket. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat consumenten kunnen rekenen op alle bakkers in Nederland”, aldus Jos den Otter, voorzitter van de NBOV. “Wij zijn trots op de inzet die iedereen in de bakkerijbranche op dit moment levert”, vult Henk van Beers, vertegenwoordiger van CNV vakmensen aan.

Er zijn verschillende maatregelen genomen om de bakkerijen open te houden. De toekomst is onzeker, maar het maatschappelijk belang van brood en banket is groot. De sociale partners realiseren zich als geen ander dat het hard werken is. En middels deze spot willen ze iedereen die in onze sector werkzaam is bedanken!

Dossiers
Lees ook
Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Sean en Suri Fonseca openen eigen bakkerij

Vorig jaar spraken we met Sean en Suri Fonseca. Beide werkten als operatieassistent, maar besloten om het roer om te gooien en volgden een opleiding bij Bakery Institute. Nu hebben ze een eigen bakkerij in Breda: FoGo Bakehouse.

Hoe help ik mijn medewerkers door de hitte?

Hoe help ik mijn medewerkers door de hitte?

Bij zomerse temperaturen kan het in de bakkerij erg warm worden. Enerzijds zijn uw medewerkers gewend om bij hoge temperaturen fysiek zwaar werk te doen. Het hoort bij het vak, wordt snel gedacht. Maar wanneer is het echt té warm in de bakkerij om te werken? En wat doet u ertegen?

Op naar een nieuwe cao

Op naar een nieuwe cao

De huidige cao ging in op 1 augustus vorig jaar en liep op 31 mei af. Vanwege de corona-omstandigheden gold deze maar voor een korte periode. Als een cao afloopt, gebeurt er eigenlijk niets spannends, behalve dat de onderhandelingen voor een nieuwe beginnen.