Sociale partners bedanken de bakker met commercial

Dankzij alle hardwerkende bakkers kunnen alle Nederlanders dagelijks rekenen op vers brood en banket. Om hen te bedanken hebben de sociale partners CNV vakmensen, FNV, NBOV en NVB een commercial gemaakt die te zien is op de publieke zenders.

De sociale partners kunnen deze commercial uitzenden dankzij een uniek aanbod van STER. De verkooporganisatie van de publieke omroep biedt gratis zendtijd aan brancheorganisaties om tijdens de coronacrisis met hun achterban én het Nederlandse publiek te communiceren. Vanaf volgende week is de commercial te zien en te horen in de reclameblokken op de publieke televisie.

De spot laat zien dat alle bakkers van Nederland, zowel ambachtelijke als industriële bakkers, doorwerken en zorgen voor ons dagelijks brood en overheerlijk banket. “Juist in deze tijd is het belangrijk dat consumenten kunnen rekenen op alle bakkers in Nederland”, aldus Jos den Otter, voorzitter van de NBOV. “Wij zijn trots op de inzet die iedereen in de bakkerijbranche op dit moment levert”, vult Henk van Beers, vertegenwoordiger van CNV vakmensen aan.

Er zijn verschillende maatregelen genomen om de bakkerijen open te houden. De toekomst is onzeker, maar het maatschappelijk belang van brood en banket is groot. De sociale partners realiseren zich als geen ander dat het hard werken is. En middels deze spot willen ze iedereen die in onze sector werkzaam is bedanken!

Dossiers
Lees ook
Mede-werkers

Mede-werkers

Dit is mijn laatste column voor Bakkers in bedrijf. Na bijna 10 jaar voorzitter van de NBOV te zijn geweest, is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik weet nog niet hoe die eruitziet; hoewel ik uitdagingen genoeg heb, is er nog niets concreets op mijn pad gekomen. Maar: als je geen deuren sluit, heb je ook geen tijd om nieuwe te openen.

Zomerklus

Zomerklus

Half wit tarwebrood met mais. Heel bruin tarwemaisbrood. Midden volkoren speltbrood met zaden. Sinds 1 juli is het nieuwe Warenwetbesluit Meel en brood van kracht. Hebt u zich er al in verdiept? Want u hebt nog minder dan twee jaar om uw producten of de naamgeving aan te passen.

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Warenwetbesluit: werken met (zuur)desem

Op 1 juli is het vernieuwde Warenwetbesluit Meel en brood ingegaan. Dit heeft gevolgen voor veel broodsoorten. De NBOV legt uit waarop u moet letten bij (zuur)desem en (zuur)desembrood.

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Rijswijk

Wat ga je doen?Ter uitbreiding van het huidige team komt er een functie van allround broodbakker bij. Deze is voor de lange termijn en voor 38 uur per week. In deze...

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Vakantiemedewerker voor in het banket gezocht, omgeving Haaksbergen

Wat ga je doen?Wij zijn op zoek naar een banketbakker voor de weken 26 tot ongeveer week 36. Je zal gaan werken op de afdeling nat gebak. Je komt in een moderne...

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Medewerker Inpak/ Verdeel/ Vriezer in de Bollenstreek

Wat ga je doen?Voor onze klant in de Bollenstreek (Zuid-Holland) zijn we per direct op zoek naar een medewerker die actief kan zijn op de afdeling inpak, verdeel...