Sociaal ondernemen bij Driekant Ambachtscentrum

Driekant Ambachtscentrum_Bakkers in bedrijf

In Zutphen staat het Driekant Ambachtscentrum van Marijn en Piet Smit. De broers geloven niet in het motto meer doen met minder mensen. Marijn: "Wij zeggen juist: zoveel mogelijk handen aan het brood! Wij vinden namelijk dat iedereen een werkplek verdient in onze maatschappij".

Afstand tot de arbeidsmarkt

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij het Driekant Ambachtscentrum aan de slag gaan kunnen daadwerkelijk meedoen. "Een sociale werkplaats blijft een bolletje buiten de maatschappij, waar medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt en de samenleving houden", zegt Marijn. "Bij Driekant laten wij mensen meewerken in de commerciële omgeving van ons bedrijf en creëren waar mogelijk banen, waarmee mensen middenin de maatschappij staan.”

Momenteel werken er ongeveer tachtig medewerkers, waarvan de helft een training volgt. Voor de financiering van deze trainingen is het Driekant Leer Fonds in leven geroepen, zodat mensen niet hoeven te wachten op de procedures van overheidsinstanties. "De intentie is om al deze mensen binnen zes tot twaalf maanden door middel van een door onszelf ontwikkeld trainingsprogramma te laten doorstromen naar andere, relevante werkplekken in de samenleving” , vertelt Marijn.

Driekant Ambachtscentrum

Het Driekant Ambachtscentrum is een serieus bedrijf met een commercieel belang. Het bedrijf levert producten aan klanten over het hele land. Het assortiment is volledig biologisch vaak gemaakt op basis van desem. Hiervoor wordt een eigen desemcultuur gebruikt van meer dan twintig jaar oud.

Marijn is trots op zijn bedrijf; op de producten en op zijn medewerkers. Ondanks de frustratie over regelgeving en politieke agenda’s kan hij zich geen mooiere werkplek voorstellen. "Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige werkplek aan te bieden die zelfvertrouwen en energie geeft, kunnen zij het stuur van hun leven wel weer in eigen handen nemen. Dat noem ik vrijheid. De mooiste winst die je kunt behalen.”

Meer weten over het Driekant Ambachtscentrum? Lees dan het volledige artikel in Bakkers in bedrijf, editie 9-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan!

Lees ook
De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

De kracht van beeld - ‘Gebruik geen tl-licht’

Door de populariteit van sociale media is iedere ondernemer één klik verwijderd van zijn doelgroep. Drie versondernemers, een foodblogger en een culinair fotograaf vertellen hoe je met de juiste beelden de aandacht grijpt van de vluchtige consument.

De tijd verstrijken voor een goede staaf

De tijd verstrijken voor een goede staaf

Met de feestdagen voor de deur stijgt de vraag naar banket- en amandelstaven. Ik zou aan een keurmeester willen vragen wat maakt een goede banketstaaf en wat ziet hij niet altijd goed gaan?

Morssink de bakker gaat nieuwe winkel openen

Morssink de bakker gaat nieuwe winkel openen

Richard en Henriëtte Morssink van de gelijknamige bakkerij in Helmond gaan op korte termijn een nieuwe winkel openen. De exacte locatie houden de Helmondse ondernemers nog even geheim, maar het wordt een centrale locatie waar heel Helmond van kan meegenieten.

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose & vanilla is op zoek naar een assistent banketbakker

rose& vanilla is dé bakker van unieke cakes en taarten die écht lekker zijn, er prachtig uitzien, gemaakt zijn van de beste biologische ingrediënten en gegarandeerd...

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Teamleider deegproductie omgeving Amsterdam

Wat ga je doen?Het deeg wordt geproduceerd op basis van vaste recepten. In de nieuw gerealiseerde productieomgeving, welke voldoet aan de hoogste standaarden, draag...

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Koekbakker ambachtelijke bakkerij omgeving Hoorn

Wat ga je doen?Als Koekbakker produceer je al het droge banket binnen het bedrijf. Je za het hele proces van deegproductie tot het afbakken beheersen. Voornaamste...