Sociaal ondernemen bij Driekant Ambachtscentrum

Driekant Ambachtscentrum_Bakkers in bedrijf

In Zutphen staat het Driekant Ambachtscentrum van Marijn en Piet Smit. De broers geloven niet in het motto meer doen met minder mensen. Marijn: "Wij zeggen juist: zoveel mogelijk handen aan het brood! Wij vinden namelijk dat iedereen een werkplek verdient in onze maatschappij".

Afstand tot de arbeidsmarkt

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij het Driekant Ambachtscentrum aan de slag gaan kunnen daadwerkelijk meedoen. "Een sociale werkplaats blijft een bolletje buiten de maatschappij, waar medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt en de samenleving houden", zegt Marijn. "Bij Driekant laten wij mensen meewerken in de commerciële omgeving van ons bedrijf en creëren waar mogelijk banen, waarmee mensen middenin de maatschappij staan.”

Momenteel werken er ongeveer tachtig medewerkers, waarvan de helft een training volgt. Voor de financiering van deze trainingen is het Driekant Leer Fonds in leven geroepen, zodat mensen niet hoeven te wachten op de procedures van overheidsinstanties. "De intentie is om al deze mensen binnen zes tot twaalf maanden door middel van een door onszelf ontwikkeld trainingsprogramma te laten doorstromen naar andere, relevante werkplekken in de samenleving” , vertelt Marijn.

Driekant Ambachtscentrum

Het Driekant Ambachtscentrum is een serieus bedrijf met een commercieel belang. Het bedrijf levert producten aan klanten over het hele land. Het assortiment is volledig biologisch vaak gemaakt op basis van desem. Hiervoor wordt een eigen desemcultuur gebruikt van meer dan twintig jaar oud.

Marijn is trots op zijn bedrijf; op de producten en op zijn medewerkers. Ondanks de frustratie over regelgeving en politieke agenda’s kan hij zich geen mooiere werkplek voorstellen. "Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige werkplek aan te bieden die zelfvertrouwen en energie geeft, kunnen zij het stuur van hun leven wel weer in eigen handen nemen. Dat noem ik vrijheid. De mooiste winst die je kunt behalen.”

Meer weten over het Driekant Ambachtscentrum? Lees dan het volledige artikel in Bakkers in bedrijf, editie 9-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan!

Lees ook
Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Steunmaatregelen gelden nu ook voor bakkerijen

Vanwege de coronacrisis heeft de overheid verschillende steunmaatregelen voor bedrijven in het leven geroepen. Bakkerswinkels konden hier al gebruik van maken, maar bakkerijen nog niet. Dankzij een lobby van NBOV komt deze laatste groep nu ook in aanmerking voor de steunmaatregelen.

125 jaar Borgesius

125 jaar Borgesius

In 1895 vestigt Goedhart Borgesius, grondlegger van het familiebedrijf, zich als lokale bakker te Oude Pekela. Honderdvijfentwintig jaar later bakken de Goedhart- en Borgesius-bakkerijen brood voor heel Nederland. De essentie is hetzelfde gebleven: een puur en eerlijk product met versheid als belangrijkste ingrediënt.

Spannende tijden door natte ondergrond

Spannende tijden door natte ondergrond

Echte Bakker Arjan van der Eijk is blij met de uitbreiding van zijn bakkerij in Haastrecht. Door een glazen wand zien klanten nu hoe de banketbakkers appeltaarten bakken. Maar de verbouwing ging niet zonder slag of stoot. “Toen de eerste paal de grond in ging, stuitten we na anderhalve meter al op water.”

Banketbakker omgeving Amersfoort

Banketbakker omgeving Amersfoort

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Amersfoort zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend banketbakker. Het betreft een...

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Groot ambachtelijk broodbakker te Zutphen

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn werk je met een vast team aan 1 lijn, je wisselt handwerk af met machinaal. En bent met het gehele proces bezig...

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Industriele bankerbakkers gezocht, zowel pt als ft, omgeving West Betuwe

Wat ga je doen?Vanwege de groei van ons bedrijf zijn we op zoek naar een parttime of fulltime industriele banketbakker. Als je parttime wilt werken, dan wordt je...