Sociaal ondernemen bij Driekant Ambachtscentrum

Driekant Ambachtscentrum_Bakkers in bedrijf

In Zutphen staat het Driekant Ambachtscentrum van Marijn en Piet Smit. De broers geloven niet in het motto meer doen met minder mensen. Marijn: "Wij zeggen juist: zoveel mogelijk handen aan het brood! Wij vinden namelijk dat iedereen een werkplek verdient in onze maatschappij".

Afstand tot de arbeidsmarkt

Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij het Driekant Ambachtscentrum aan de slag gaan kunnen daadwerkelijk meedoen. "Een sociale werkplaats blijft een bolletje buiten de maatschappij, waar medewerkers een afstand tot de arbeidsmarkt en de samenleving houden", zegt Marijn. "Bij Driekant laten wij mensen meewerken in de commerciële omgeving van ons bedrijf en creëren waar mogelijk banen, waarmee mensen middenin de maatschappij staan.”

Momenteel werken er ongeveer tachtig medewerkers, waarvan de helft een training volgt. Voor de financiering van deze trainingen is het Driekant Leer Fonds in leven geroepen, zodat mensen niet hoeven te wachten op de procedures van overheidsinstanties. "De intentie is om al deze mensen binnen zes tot twaalf maanden door middel van een door onszelf ontwikkeld trainingsprogramma te laten doorstromen naar andere, relevante werkplekken in de samenleving” , vertelt Marijn.

Driekant Ambachtscentrum

Het Driekant Ambachtscentrum is een serieus bedrijf met een commercieel belang. Het bedrijf levert producten aan klanten over het hele land. Het assortiment is volledig biologisch vaak gemaakt op basis van desem. Hiervoor wordt een eigen desemcultuur gebruikt van meer dan twintig jaar oud.

Marijn is trots op zijn bedrijf; op de producten en op zijn medewerkers. Ondanks de frustratie over regelgeving en politieke agenda’s kan hij zich geen mooiere werkplek voorstellen. "Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een volwaardige werkplek aan te bieden die zelfvertrouwen en energie geeft, kunnen zij het stuur van hun leven wel weer in eigen handen nemen. Dat noem ik vrijheid. De mooiste winst die je kunt behalen.”

Meer weten over het Driekant Ambachtscentrum? Lees dan het volledige artikel in Bakkers in bedrijf, editie 9-2018. Nog geen abonnee? Vraag dan hier twee proefnummers aan!

Lees ook
Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Hoe ga je om met de zomerhitte in de bakkerij?

Het wordt de komende dagen erg warm in Nederland. Dat betekent dat de bakker in de bakkerij maatregelen moet treffen om de hitte de baas te blijven. Waar moet je allemaal op letten? Bakkers in bedrijf geeft tips!

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

Maak ik de overstap van nacht naar dag?

"Ik kan maar moeilijk aan goed personeel komen. Jongeren zijn niet zo snel enthousiast te krijgen voor ons vak. Ik weet dat er mogelijkheden zijn om nachtwerk te verminderen, maar wat komt daar allemaal bij kijken?"

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Omzetontwikkeling bakkerswinkels tijdens coronacrisis

Beko Advies zet met de Beko OmzetBarometer alle gegevens tijdens de coronacrisis op een rijtje. De omzet van bakkerijen die goed bereikbaar zijn groeide in deze periode, terwijl bakkerswinkels in de grote steden, toeristische centra en grote winkelcentra het moeilijk hebben.

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Zelfstandig werkend broodbakker, Groningen

Wat ga je doen?Voor deze bakkerij zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkende broodbakker. Het betreft een fulltime functie voor langere tijd. Ook...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Volendam

Wat ga je doen?In deze fulltime functie voor lange termijn zal je bezig zijn met het bakken van diverse broodsoorten. Door overname is er momenteel behoeft aan extra...

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Broodbakker ambachtelijk met aansturende capaciteiten omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Je gaat aan de slag als allround broodbakker waarbij je naast alle reguliere werkzaamheden ook ondersteunt in het aansturen van de bakkers. Hierbij...