Smaakspoken - Het geheim van de zeven smaken

Smaakspoken

Daan Faber schreef het kinderboek ‘Smaakspoken’. Het is bedoeld voor kinderen van zes tot en met negen jaar oud. Het gaat over een meisje, genaamd Puck, zij is negen jaar oud en groeit op alleen met haar vader, chef Maro. Pucks moeder is overleden en haar vader is altijd druk aan het werk in het populaire restaurant onder hun huis. Ze wil hem graag helpen, maar Maro vindt haar nog te jong, en zegt: “Proeven is als praten, zonder smaken ben je sprakeloos.”

Op een avond deelt zij haar verdriet met haar kat, en dan komt de eerste van zeven smaakspoken bij haar op bezoek. Achtereenvolgens maakt ze kennis met kleurrijke figuren die staan voor de smaken zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet, die Puck ontvoeren naar hun werelden. Zal Puck zo goed leren proeven dat ze bij haar vader in de keuken mag helpen?

Naast het boek is er ook een podcast gemaakt voor kinderen die echt niet van lezen houden. Daan Faber beoogt met het boek en de podcast om kinderen meer te laten proeven.

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar

In het boek Tijdwinst – Elke dag om 15.00 uur klaar geeft Björn Deusings praktische tips over time management en slimmer werken. Hij belooft hogere productiviteit, meer rust en een zes-urige werkdag.

Marketing voor ondernemers met lef

Marketing voor ondernemers met lef

Veel ondernemers proberen klanten te lokken door hun kennis te delen. Helemaal verkeerd schrijft Aartjan van Erkel in zijn nieuwe boek Nummer 1. Hij gelooft dat je niet je kennis gratis moet delen, maar moet entertainen. “Stop met teachen, begin met teasen.”

Goed teamwerk - Karin Derksen

Goed teamwerk - Karin Derksen

Lukt het jou en je team om het beste resultaat uit de samenwerking te halen? Heeft iedereen er plezier in en zijn alle betrokkenen tevreden? Als dat niet (altijd) lukt, ben je geen uitzondering. Zowel in de praktijk als uit onderzoek blijkt dat het rendement en werkplezier in teams vaak tegenvalt.