Smaakspoken - Het geheim van de zeven smaken

Smaakspoken

Daan Faber schreef het kinderboek ‘Smaakspoken’. Het is bedoeld voor kinderen van zes tot en met negen jaar oud. Het gaat over een meisje, genaamd Puck, zij is negen jaar oud en groeit op alleen met haar vader, chef Maro. Pucks moeder is overleden en haar vader is altijd druk aan het werk in het populaire restaurant onder hun huis. Ze wil hem graag helpen, maar Maro vindt haar nog te jong, en zegt: “Proeven is als praten, zonder smaken ben je sprakeloos.”

Op een avond deelt zij haar verdriet met haar kat, en dan komt de eerste van zeven smaakspoken bij haar op bezoek. Achtereenvolgens maakt ze kennis met kleurrijke figuren die staan voor de smaken zout, pittig, zuur, vet, umami, bitter en zoet, die Puck ontvoeren naar hun werelden. Zal Puck zo goed leren proeven dat ze bij haar vader in de keuken mag helpen?

Naast het boek is er ook een podcast gemaakt voor kinderen die echt niet van lezen houden. Daan Faber beoogt met het boek en de podcast om kinderen meer te laten proeven.

 

Dossiers
Meer over
Lees ook
Bloed, zweet maar samen

Bloed, zweet maar samen

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor bedrijven. Grote multinationals gebruiken het in hun publieke profilering maar de echte innovatie komt vaak van frisse, jonge bedrijven.

Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht

Alles wat je wilt weten over bedrijfsoverdracht

Voor foodondernemers is bedrijfsoverdracht een actueel onderwerp. In de versbranches werken veel oudere ondernemers, die moeten nadenken over de toekomst van hun bedrijf. Een moeilijk onderwerp, want naast alle emoties rondom een bedrijfsoverdracht, weten veel ondernemers niet precies hoe dit proces eruitziet. Het boek ‘De 100 meestgestelde vragen...

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

Het juiste doen als niemand kijkt - Frank Peters

In dit boek geeft reputatie-expert Frank Peters zijn visie op reputatiemanagement en integer leiderschap. Bekende Nederlandse filosofen, wetenschappers en denkers vullen hem aan op het gebied van ethiek.

Altijd op de hoogte blijven?

 

Abonneer
 

of

Meld je aan voor de nieuwsbrief