Slimme systemen en innovaties op Bakkersvak

6 maart 2023 Charlotte Kwakkelstein

De tweede dag van vakbeurs Bakkersvak en IJs-vak zit erop. Vandaag hebben we bedrijven gesproken die zich specialiseren op slimme systemen en automatisering. Marti Orbak, Compad Bakkerij en Bizerba zijn drie bedrijven die zich hierin specialiseren.

Marti Orbak presenteerde hun nieuwe zelfscan op de beurs. De zelfscan wordt nog niet in de praktijk gebruikt, maar tijdens de beurs willen ze bakkers alvast laten wennen aan het idee van een zelfscan. Marti Orbak heeft jaren geleden een nieuw software gepresenteerd en dat was aan het begin ook even wennen voor bakkers. Nu wordt deze software door meer dan 300 bakkers gebruikt. Daarom zijn ze erg hoopvol over de nieuwe zelfscans.

Bizerba bakkersvak 2023

Bizerba biedt slimme systemen om het werk efficiënter te maken. Het bedrijf is redelijk nieuw binnen het bakkersvak en bood tot nu toe vooral innovatieve oplossingen voor andere foodbranches zoals de vleessector, vissector en AGF. Op Bakkersvak presenteert Bizerba de Smart Shelf, een broodkast waarin de producten gewogen worden, waardoor het assortiment automatisch wordt bijgehouden. Ook tonen ze een volautomatische broodsnijmachine waarbij de snijdikte makkelijk kan worden aangepast en veel verschillende labelmogelijkheden, waaronder een mileuvriendelijker alternatief voor etiketten.

Compad bakkersvak 2023

Compad Bakkerij was ook aanwezig op de beurs. Ze hebben laten zien wat voor soort bedrijf ze zijn en wat voor werk ze aanleveren. Compad levert een software waarin het mogelijk is gegevens, afspraken en bestellingen vast te leggen.

Altijd op de hoogte blijven?