Tijdens Skills The Finals heeft Tim Bienefelt van het Albeda College in de categorie Boulanger de eerste prijs gewonnen. De tweede prijs was voor Mark Oosterbroek (ROC van Amsterdam) en Pim Maasdijk (Summa College) werd derde. Bas Klarenbeek van het ROC Horizon College won de eerste prijs in de categorie Patissier: “Ik neem hier zo veel uit mee: meer focus en zelfvertrouwen.” In deze categorie werd Bram Rotteveel (ROC van Amsterdam) tweede en Nienke Schaap (mboRijnland) derde.

Skills The Finals is een van de jaarlijkse evenementen die in samenwerking met de MBO-Raad en SBB (Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) onder de noemer ‘dit is mbo’ wordt ingezet voor de promotie van het beroepsonderwijs. De 38 mbo-finales vonden dit jaar plaats van 20 t/m 22 maart in Amsterdam RAI, waar duizend finalisten streden om de titel beste vakman/vakvrouw/vakteam. “Studenten van nu hebben meer prikkels en uitdaging nodig”, zegt de leraar van het jaar Dirk Megens. "Vakwedstrijden bieden mbo’ers een extra uitdaging in het onderwijs. Het is dan ook erg goed dat deze onderdeel zijn van het lesprogramma. Tijdens de finales heb ik zelf gezien met welke motivatie en gedrevenheid al die finalisten bezig zijn met het beste uit zichzelf te halen. Deelnemen aan vakwedstrijden geeft ook een enorme boost aan het mbo en maakt iedereen trots. Dat is positief.”

De volgende nationale kampioenschappen voor beroepen vinden plaats van 4 tot en met 6 maart 2020 in Leeuwarden, Friesland.