Skills The Finals 2023 in RAI Amsterdam

7 juli 2022 Redactie Bakkers in bedrijf

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de RAI strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. WorldSkills Netherlands organiseert het evenement dit jaar in nauwe samenwerking met het ROC van Amsterdam – Flevoland.

Skills Talents en Skills Heroes zijn de jaarlijkse vakwedstrijden voor het vmbo en het mbo, waarbij leerlingen en studenten op het hoogste niveau hun talenten etaleren en het beroepsonderwijs wordt gepromoot. In voorronden en regionale kwalificatiewedstrijden gaan leerlingen en studenten uit heel Nederland de strijd met elkaar aan. Zo’n 600 jongeren plaatsen zich uiteindelijk voor een plek in één van de 60 finalewedstrijden, waaronder Skills Boulanger en Skills Patissier. Een deel van de winnaars kan deelnemen aan internationale vakwedstrijden tijdens EuroSkills of WorldSkills. Daarnaast kunnen jongeren een Loopbaanoriëntatie en Begeleidingsprogramma (LOB-programma) met doe-activiteiten volgen waarmee zij zich kunnen oriënteren op een vervolgopleiding.

WorldSkills Netherlands directeur Erik van der Zwan is verheugd om het evenement aan te kunnen kondigen: “Skills The Finals biedt vmbo-leerlingen en mbo-studenten maar ook docenten en bezoekers een onvergetelijke en zeer leerzame ervaring. Het staat in het teken van talent en vaktrots. Wij kijken uit naar dit jaarlijkse evenement voor het beroepsonderwijs, dat steeds belangrijker wordt bij het adresseren van diverse regionale en landelijke uitdagingen en agendapunten. Wij zijn trots dat wij het komende jaar opnieuw welkom zijn in Amsterdam.”

Altijd op de hoogte blijven?