Skills The finals 2021 gaat niet door

29 januari 2021 Redactie Bakkers in bedrijf
Foto: Tim Bienefelt tijdens World Skills 2019 in Kazan

Skills The Finals 2021 gaat niet door. World Skills Netherlands, de organisator van de jaarlijkse wedstrijd voor mbo-scholieren, nam dit besluit vanwege de aanhoudende onzekerheid rondom de coronapandemie en de daarbijhorende maatregelen.

"Te allen tijde wil WorldSkills Netherlands de gezondheid voor alle deelnemers en betrokkenen kunnen waarborgen en onderwijsprocessen niet in de weg staan", meldt de organisatie op de website. "Een gegarandeerd veilig evenement in maart achten wij niet haalbaar en bovendien niet passend in deze bijzondere tijd."

Boulanger en Patissier

De organisatie hoopte dat de wedstrijden toch konden doorgaan door de finales decentraal plaats te laten vinden. Zo zouden de wedstrijden Boulanger en Patissier dit jaar plaatsvinden op 25 en 26 maart bij de Bakery Innovation Academy, onderdeel van de Food Innovation Academy. De organisatie heeft moeten constateren dat dit toch niet mogelijk is. Dit betekent dat de volgende editie van Skills. the Finals weer plaatsvindt in 2022.

"Na verlenging en zelfs aanscherping van deze maatregelen, hebben wij de afgelopen weken diverse scenario’s uitgewerkt en getoetst bij organisatoren, stakeholders en in het veld. Echter, hoe goed deze plannen B en C ook zijn, de huidige realiteit en de verantwoordelijkheid die wij hebben voor jonge vakmannen en -vrouwen in Nederland, laten geen andere keuze. Daarnaast zien wij een toenemende druk ontstaan op het primaire onderwijsproces en de examinering in de maanden na maart. Derhalve kiezen wij voor de juiste reactie op de grote problematiek waarmee Nederland en de wereld nu worden geconfronteerd."

Bron: World Skills Netherlands

Altijd op de hoogte blijven?