Foto: Tim Bienefelt tijdens World Skills 2019 in Kazan

Elk jaar gaan mbo-studenten de strijd met elkaar aan tijdens Skills The Finals. In 2021 vinden de landelijke finales van de wedstrijden patissier en boulanger plaats bij de Bakery Innovation Academy, onderdeel van Food Innovation Academy.

Skills The Finals 2021 wordt georganiseerd door WorldSkills Netherlands. Het thema van 2021 is #trotsopjeskills. Eerst vinden op de verschillende scholen voorrondes plaats. Daarna volgt de landelijke finale waar zo'n 1000 studenten in zestig finales de strijd met elkaar aan gaan voor het Nederlands Kampioenschap. Normaal gesproken gebeurt dit op één locatie, meestal een evenementenhal. Vanwege het coronavirus laat organisator WorldSkills Netherlands de verschillende finales in 2021 decentraal plaatsvinden.

Voor de wedstrijden patissier en boulangers kiest de organsatie voor de Bakery Innovation Academy, onderdeel van de Food Innovation Academy. Hier vindt op 25 maart de finale patissier plaats en vrijdag 26 maart de finale boulanger.

In 2020 won Esmée van Logchem de patisserie-wedstrijd en Tim Bienefelt het onderdeel boulanger. Tim werd ook geselecteerd voor het nederlandse team voor Euroskills, de Europese variant van de wedstrijd. Deze wedstrijd zou plaats vinden in september 2020 en werd in eerste instantie verplaatst naar januari 2021. Maar vanwege de situatie rondom het coronavirus besloot de organisatie deze wedstrijd alsnog te cancellen.

Bron: Food Innovation Academy / World Skills Netherlands

 

Altijd op de hoogte blijven?