Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

6 december 2021 Lauren Scheurwater
Foto: Alex Gallosi/Europain

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

Europain maakt nu onderdeel uit van Sirha (nieuwe naam: Sirha Europain), maar blijft dé Franse vakbeurs voor de bakkerijsector. Ook dit jaar weer alle aandacht voor het typisch Franse, knapperige brood, zoals de baguette.

Uit onderzoek  blijkt dat de Franse consument tijdens de pandemie – net als hier – vooral naar de ambachtelijke bakker gaat voor zijn dagelijks brood. In Frankrijk doet zelfs 96 procent van de consumenten dat. Andere uitkomsten laten zien dat 60 procent van de consumenten behoefte heeft aan meer kennis over herkomst en samenstelling van bakkerijproducten en over het tegengaan van voedselverspilling.

Ook geven consumenten aan meer diversiteit en vernieuwing te willen zien, zoals een breder assortiment snacks in de bakkerij. De beurs introduceert mede daarom een ‘Snacking Stage’. Ook is er voor het eerst een ‘Start-up Hub’ en uiteraard zijn grondstoffenleveranciers, machinebouwers en interieurspecialisten aanwezig. Tot slot vinden de bekende wedstrijden plaats: de World Bakery Cup, Coupe de France des Ecoles en de Europese finale van de Coupe du Monde de la Patisserie, met België, Spanje, Denemarken, Groot-Brittanië, Rusland en Zweden als deelnemers.

www.europain.com

Altijd op de hoogte blijven?