Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Europain_2020_leuke foto

Foto: Alex Gallosi/Europain

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

Europain maakt nu onderdeel uit van Sirha (nieuwe naam: Sirha Europain), maar blijft dé Franse vakbeurs voor de bakkerijsector. Ook dit jaar weer alle aandacht voor het typisch Franse, knapperige brood, zoals de baguette.

Uit onderzoek  blijkt dat de Franse consument tijdens de pandemie – net als hier – vooral naar de ambachtelijke bakker gaat voor zijn dagelijks brood. In Frankrijk doet zelfs 96 procent van de consumenten dat. Andere uitkomsten laten zien dat 60 procent van de consumenten behoefte heeft aan meer kennis over herkomst en samenstelling van bakkerijproducten en over het tegengaan van voedselverspilling.

Ook geven consumenten aan meer diversiteit en vernieuwing te willen zien, zoals een breder assortiment snacks in de bakkerij. De beurs introduceert mede daarom een ‘Snacking Stage’. Ook is er voor het eerst een ‘Start-up Hub’ en uiteraard zijn grondstoffenleveranciers, machinebouwers en interieurspecialisten aanwezig. Tot slot vinden de bekende wedstrijden plaats: de World Bakery Cup, Coupe de France des Ecoles en de Europese finale van de Coupe du Monde de la Patisserie, met België, Spanje, Denemarken, Groot-Brittanië, Rusland en Zweden als deelnemers.

www.europain.com

Lees ook
Laat het ambacht horen

Laat het ambacht horen

In december kijken mensen traditiegetrouw terug op het afgelopen jaar, hoewel we in onze branche soms zouden willen dat we in die periode tijd hadden om even terug te kijken... Er valt veel te zeggen over 2021, maar ik denk dat de belangrijkste conclusie is dat het ambacht zichzelf stevig op de kaart heeft gezet.

Bakkerij Toebast in Hoevelaken klaar voor volgende generatie

Bakkerij Toebast in Hoevelaken klaar voor volgende generatie

‘Hoevelaken-onwaardig’, noemen sommige klanten de nieuwe winkel van Bakkerij Toebast. “Ze vinden ons nieuwe interieur zó mooi dat het volgens hen niet meer bij het dorp past”, lacht eigenaar Dennis Toebast. “Maar binnen is het gezellig en warm. Dus onze winkel past perfect bij Hoevelaken. En bij ons. Deze ingrijpende verbouwing maakt ons klaar voor...

Samen Tegen Voedselverspilling start voucherregeling 2022

Samen Tegen Voedselverspilling start voucherregeling 2022

Ook in 2022 opent Samen Tegen Voedselverspilling een voucherregeling. Hiermee wil de stichting innovaties voor een circulaire voedselketen stimuleren. In 2021 ging het eerste voucher naar Paprikasorteerder en -verpakker Rainbow Kleinpak.