Sinterklaascampagne helpt de ambachtelijke bakker

Sintcampagne Bakeplus

Ondanks het mooie weer van de afgelopen dagen zullen veel bakkers al bezig zijn met de donkere dagen van december. Met de feestdagen, maar natuurlijk ook met het Sinterklaasfeest. De kans voor de ambachtelijke bakker om zich te profileren met producten als (gevulde) speculaas, marsepein en chocoladeletters. Om de bakkers daarbij te helpen introduceren Bakeplus en partners een sfeerpakket voor in de winkel.

“Vijftien jaar geleden zijn we gestart met onze Sinterklaasactiviteiten om de periode rondom 5 december meer onder de aandacht te brengen van de consument”, vertelt de werkgroep achter de campagne. “Veel ogen zijn vanaf het najaar gericht op de kerstdagen, maar juist ook rondom Sinterklaas heeft de ambachtelijke bakker zoveel prachtige producten in het assortiment. Daarop vestigen wij heel graag de aandacht. Wij willen bakkers ondersteunen om consumenten de optimale Sinterklaasbeleving te bieden, ambachtelijke bakkersproducten te promoten en de verkoop daarvan te stimuleren.”

In het sfeerpakket zitten een Sinterklaaspop van 1,20 meter hoog en een veertiental vrolijke - neutraal getinte - Pietjes. Ook zit er een handleiding bij. “Het is niet de bedoeling deze Pietjes zomaar lukraak in de winkel te plaatsen. De Pietjes zijn 35 tot 45 centimeter hoog en vallen met hun fleurige pakjes goed op. Ze hebben verschillende houdingen, dus je kunt ze in een etalage zetten of aan het plafond hangen. Wij adviseren: doe dat slim. Met een Pietje verhoog je namelijk de attentiewaarde van een nabijgelegen product enorm. Met het sfeerpakket reiken wij de bakker middelen aan om impulsaankopen te stimuleren.”

Onderdeel van de campagne is niet alleen het sfeerpakket, maar ook het te voeren predicaat ‘Uw bakker, Hofleverancier van de Sint’. “Voor bakkers is Sinterklaas het uitgelezen moment om de vitrine te vullen met (gevulde) speculaas, boterletters, marsepein en chocolade. Wat is mooier dan je als bakker te profileren als hofleverancier van de goedheiligman voor al dat lekkers?”, aldus de werkgroep.

De partners van de Sinterklaascampagne zijn: Bakeplus, Dobla, Koekjesbakkerij Veldt, FrieslandCampina, CSM-Bakery Solutions en Dossche Mills Meneba. Ga voor meer informatie naar de website van Bakeplus.

 

 

 

Dossiers
Lees ook
Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Oproep: Brood met zuurstofrijk water - Wie experimenteert mee?

Bakker Gerard Hardeman van biologische bakkerij Gerard en Suus zoekt naar een goede methode om meer zuurstof toe te voegen aan leidingwater. In zijn ervaring zorgt het gebruik van zuurstofrijk water bij het brood bakken voor beter deeg en smaakvol brood. Wie experimenteert met hem mee?

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...