Bakker trekt klanten met geel brood

23 augustus 2016

SINT-OEDENRODE - De inwoners van Sint-Oedenrode werden op zaterdagmorgen 20 augustus wel heel bijzonder wakker. Op een honderdtal plekken in Rooi waren namelijk gele broden neergelegd. Bij een nadere inspectie van de gele broden blijkt het een ludieke actie te zijn van bakker Patrick van de Mortel die begin dit jaar een bakkerswinkel opende in de oude apotheek aan de markt. Van de Mortel koos voor de kleur geel, omdat het gilde der Echte Bakkers waar van de Mortel bij is aangesloten ook deze kleur draagt.

Gratis brood en broodjes

Op elk geel brood is een briefje te vinden met meer uitleg. "Bij inlevering van een geel brood krijgt diegene een brood én zak broodjes geheel gratis", aldus Van de Mortel. "Zaterdag zijn ze neergelegd en zaterdag zijn er 20 ingeleverd", vertelt de bakker. "We hebben leuke reacties gehad op onze actie."

Sint-Oedenrode

Van de Mortel heeft de wens om snel nieuwe vriendschappen op te doen in het Rooise. Patrick: “Onze bakkerij zit in Erp en daar ben ik zelf ook elke dag en nacht aan het bakken. Toch probeer ik regelmatig mijn gezicht te laten zien in Rooi, zoals op de onlangs georganiseerde jaarmarkt. Ook draag ik goede doelen en verenigingen uit Rooi een warm hart toe, onze samenwerking met de Zonnebloem en deelname aan de Rooise pas zijn daar voorbeelden van.”

Ludieke acties

Dat het organiseren van ludieke acties bakker van de Mortel niet vreemd is bleek ook toen bezoekers van de markt onlangs een wel heel bijzondere parkeerboete op hun auto vonden. In plaats van een daadwerkelijke boete kreeg de parkerende bezoeker 25 procent korting cadeau van Patrick.

Altijd op de hoogte blijven?