Simpel en lekker centraal op druk BakePLUS Event

bakeplus2

Zorg voor een feestje in de winkel met herkenbaar, simpel, eenvoudig brood en banket dat ontzéttend lekker is. Dit is een veelgehoorde tip tijdens de eerste editie van het BakePLUS Event, de opvolger van het jaarlijkse open huis van Bakeplus: de groothandel voor bakkers en ijsbereiders.

Groot succes

Op maandag 12 september opende de firma de deuren van de vestiging in Haaften die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een beurs- en demohal. Een dertigtal toeleveranciers inspireerde er bakkers en ijsbereiders met productideeën en –tips voor het najaar en de decembermaand. De dag was een groot succes, ondanks de tropische omstandigheden. Ruim 350 branchegenoten afkomstig van zo’n 170 bakkerijen en ijssalons bezochten het Event: een duidelijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Bas Nijhuis

Bakkerijondernemer en topscheidsrechter Bas Nijhuis van Echte Bakker Bi’j Oons in Haaksbergen verzorgde vier keer een demonstratie over teamwork in de bakkerij waarbij hij de link legde met voetbal. Het BoulangerieTeam demonstreerde de mogelijkheden van het werken met deeg uit de koeling. Coach Hans Som tipt bakkers meer uit het weekendmoment te halen. “Verras je klanten!” Paul van Pelt van Bakeplus sluit zich daarbij aan. Hij wijst daarbij op de kansen van het werken met afbakbrood (Altijd Brood op de Plank). “Daar is voor bakkers nog zóveel winst te behalen!”

Kritisch

Qua banket adviseert Van Pelt bakker kritisch op de smaak te zijn: “Denk eens out-of-the-box. En als je dat lastig vindt, bedenk dan bij jezelf wie of wat je inspireert. Zoek dat op!” Hij wijst in dat kader op de roomhoorn en de vele variaties die daarmee zijn te bedenken. Ook adviseert hij bakkers meer met thuisbakken te doen. "Wijs het niet af, maar zie de kansen." Om de bakker daarbij te ondersteunen, lanceert de groothandel een eigen concept thuisbakmixen. "Heel Holland Bakt trekt wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers. Thuisbakken lééft. Doe er wat mee!"

Verslag

Een uitgebreid verslag van het BakePLUS Event is te lezen in de komende editie van Bakkers in bedrijf.

Deze valt 14 oktober op de mat. Bekijk hier alvast de eerste foto’s.

Lees ook
Dekom presenteert digitale zomercatalogus

Dekom presenteert digitale zomercatalogus

De nieuwe zomercatalogus van Dekom is verschenen. Bakkers, patissiers en chocolatiers kunnen deze downloaden op de website van de decoratiespecialist. Dekom is leverancier van decoraties voor bakkerijen, horeca en industrie.

Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Bakkerspanel: Omzet Nederlandse bakkers daalt met 16 procent

Veel bedrijven hebben het moeilijk vanwege de coronacrisis. Dat geldt ook voor de Nederlandse bakkers. 16 procent ziet de omzet dalen vanaf het moment dat de coronamaatregelen van kracht zijn. Dat blijkt uit het meest onderzoek van Het Bakkerspanel.

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

NBOV: Bakkers voelen effecten coronamaatregelen

Bakkers beginnen de effecten van de coronamaatregelen te voelen. Dat blijkt uit onderzoek van branchevereniging NBOV. Bijna 80 procent van de bakkers lopen omzet uit het derde kanaal, de afzet aan horeca en catering. Ook zien bakkers (41 procent) minder klanten in de winkel en bijna 62 procent geeft aan dit voorjaar 32 procent omzet mis te lopen.

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Deegmaker productie omgeving Zoetermeer

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Zoetermeer zijn wij op zoek naar deegmakers in de productie. Werkzaamheden: > Afwegen, mengen en kneden van de(hulp)grondstoffen...

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Broodbakker ambachtelijk omgeving Zwolle

Wat ga je doen?In deze functie voor de lange termijn ga je als zelfstandig werkend broodbakker ga jij samen met je collega's het perfecte brood maken. Dit doe je...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Apeldoorn

Wat ga je doen?Voor een bakkerij in de omgeving van Apeldoorn zijn we per direct op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker voor de nachtploeg. In deze functie...