Simpel en lekker centraal op druk BakePLUS Event

bakeplus2

Zorg voor een feestje in de winkel met herkenbaar, simpel, eenvoudig brood en banket dat ontzéttend lekker is. Dit is een veelgehoorde tip tijdens de eerste editie van het BakePLUS Event, de opvolger van het jaarlijkse open huis van Bakeplus: de groothandel voor bakkers en ijsbereiders.

Groot succes

Op maandag 12 september opende de firma de deuren van de vestiging in Haaften die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een beurs- en demohal. Een dertigtal toeleveranciers inspireerde er bakkers en ijsbereiders met productideeën en –tips voor het najaar en de decembermaand. De dag was een groot succes, ondanks de tropische omstandigheden. Ruim 350 branchegenoten afkomstig van zo’n 170 bakkerijen en ijssalons bezochten het Event: een duidelijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Bas Nijhuis

Bakkerijondernemer en topscheidsrechter Bas Nijhuis van Echte Bakker Bi’j Oons in Haaksbergen verzorgde vier keer een demonstratie over teamwork in de bakkerij waarbij hij de link legde met voetbal. Het BoulangerieTeam demonstreerde de mogelijkheden van het werken met deeg uit de koeling. Coach Hans Som tipt bakkers meer uit het weekendmoment te halen. “Verras je klanten!” Paul van Pelt van Bakeplus sluit zich daarbij aan. Hij wijst daarbij op de kansen van het werken met afbakbrood (Altijd Brood op de Plank). “Daar is voor bakkers nog zóveel winst te behalen!”

Kritisch

Qua banket adviseert Van Pelt bakker kritisch op de smaak te zijn: “Denk eens out-of-the-box. En als je dat lastig vindt, bedenk dan bij jezelf wie of wat je inspireert. Zoek dat op!” Hij wijst in dat kader op de roomhoorn en de vele variaties die daarmee zijn te bedenken. Ook adviseert hij bakkers meer met thuisbakken te doen. "Wijs het niet af, maar zie de kansen." Om de bakker daarbij te ondersteunen, lanceert de groothandel een eigen concept thuisbakmixen. "Heel Holland Bakt trekt wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers. Thuisbakken lééft. Doe er wat mee!"

Verslag

Een uitgebreid verslag van het BakePLUS Event is te lezen in de komende editie van Bakkers in bedrijf.

Deze valt 14 oktober op de mat. Bekijk hier alvast de eerste foto’s.

Lees ook
Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter winnen Dobla Pastry Battle 2020

Vader en dochter Klaassens van Restaurant Pure C** wonnen op de laatste dag van de Horecava de Dobla Pastry Battle 2020. Zij lieten vijf andere teams achter zich in deze patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals.

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Bakery Institute organiseert masterclass ‘Uitverkoren’

Chefs kiezen steeds vaker voor kwalitatief goed brood. Het mandje wit stokbrood met iets te harde kruidenboter is in de meeste restaurants passé en sinds afgelopen jaar kent Nederland zelfs een broodsommelier. Bakery Institute in Zaandam wil brood definitief op de kaart zetten en biedt chefs in de horeca daarom een tweedaagse Masterclass Boulangerie...

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips voor social media

Het gebruik van social media is belangrijk. Het zorgt voor extra zichtbaarheid bij bestaande én potentiële klanten. Door middel van foto’s, berichten en filmpjes toon je op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram regelmatig wat je doet en waarom je dat doet. Stichting Ambachtelijke Bakkerij geeft zeven tips.

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Allround Bakker Waddeneilanden seizoen of lange termijn

Wat ga je doen?Je zal je bezig houden met de productie van dagverse brood en banketproducten. Zowel groot als kleinbrood wordt in een luxe assortiment aangeboden....

Broodbakker Ft omgeving Nijverdal

Broodbakker Ft omgeving Nijverdal

Wat ga je doen?Wij zijn voor deze bakkerij op zoek naar een enthousiaste broodbakker met passie voor het vak. De functie is voor de lange termijn. Je zal afwisselend...

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem

Zelfstandig werkend broodbakker omgeving Arnhem

Wat ga je doen?Voor een ambachtelijke bakkerij in de omgeving van Arnhem zijn we per februari 2020 op zoek naar een zelfstandig werkend broodbakker. De werkzaamheden...