Simpel en lekker centraal op druk BakePLUS Event

bakeplus2

Zorg voor een feestje in de winkel met herkenbaar, simpel, eenvoudig brood en banket dat ontzéttend lekker is. Dit is een veelgehoorde tip tijdens de eerste editie van het BakePLUS Event, de opvolger van het jaarlijkse open huis van Bakeplus: de groothandel voor bakkers en ijsbereiders.

Groot succes

Op maandag 12 september opende de firma de deuren van de vestiging in Haaften die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een beurs- en demohal. Een dertigtal toeleveranciers inspireerde er bakkers en ijsbereiders met productideeën en –tips voor het najaar en de decembermaand. De dag was een groot succes, ondanks de tropische omstandigheden. Ruim 350 branchegenoten afkomstig van zo’n 170 bakkerijen en ijssalons bezochten het Event: een duidelijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Bas Nijhuis

Bakkerijondernemer en topscheidsrechter Bas Nijhuis van Echte Bakker Bi’j Oons in Haaksbergen verzorgde vier keer een demonstratie over teamwork in de bakkerij waarbij hij de link legde met voetbal. Het BoulangerieTeam demonstreerde de mogelijkheden van het werken met deeg uit de koeling. Coach Hans Som tipt bakkers meer uit het weekendmoment te halen. “Verras je klanten!” Paul van Pelt van Bakeplus sluit zich daarbij aan. Hij wijst daarbij op de kansen van het werken met afbakbrood (Altijd Brood op de Plank). “Daar is voor bakkers nog zóveel winst te behalen!”

Kritisch

Qua banket adviseert Van Pelt bakker kritisch op de smaak te zijn: “Denk eens out-of-the-box. En als je dat lastig vindt, bedenk dan bij jezelf wie of wat je inspireert. Zoek dat op!” Hij wijst in dat kader op de roomhoorn en de vele variaties die daarmee zijn te bedenken. Ook adviseert hij bakkers meer met thuisbakken te doen. "Wijs het niet af, maar zie de kansen." Om de bakker daarbij te ondersteunen, lanceert de groothandel een eigen concept thuisbakmixen. "Heel Holland Bakt trekt wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers. Thuisbakken lééft. Doe er wat mee!"

Verslag

Een uitgebreid verslag van het BakePLUS Event is te lezen in de komende editie van Bakkers in bedrijf.

Deze valt 14 oktober op de mat. Bekijk hier alvast de eerste foto’s.

Lees ook
Nederlanders eten meer brood

Nederlanders eten meer brood

Voor het eerst in 10 jaar eten Nederlanders weer meer brood, Dat blijkt uit actuele cijfers van het Nederlands Bakkerij Centrum (NBC). In de eerste helft van 2019 laat een stijging van 3,5 procent in het volume van brood zien ten opzichte van dezelfde periode in 2018.

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Zonder sollicitatiegesprek aan de slag bij De Koekfabriek

Een baan krijgen zonder te solliciteren. Dat kan bij De Koekfabriek, een bakkerij met zes locaties in Nederland waar koekjes worden gebakken. Het bedrijf gaat als eerste in de bakkersbranche nieuwe medewerkers aannemen via Open Hiring voor de nieuwe vestiging in Wageningen.

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Binnenkijken in de nieuwe bakkerij van de Bakkers Lamers

Al jaren kampte De Bakkers Lamers met ruimtegebrek, groeien kon niet meer. Het familiebedrijf liet een nieuwe bakkerij bouwen aan de Cereslaan in Heesch. “Alles wat de oven in moet, wordt hier nu bereid", vertelt Bart Lamers. "Verder maken we halffabricaten, zoals vlabodems voor de patisserie.”

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

Teamleider industriele bakkerij omgeving Amersfoort

In deze meewerkende functie geef je leiding aan maximaal 8 productiemedewerkers en leg je verantwoording af aan de shiftmanager. Je levert een actieve bijdrage aan...

Zelfstandig werkend broodbakker

Zelfstandig werkend broodbakker

Heb jij een passie voor alles wat met broodbakken te maken heeft? Beginnen jouw handen te jeuken bij alleen al het zien van verse producten waar je iets lekkers...

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Snij/ inpakmedewerker Omgeving Emmen

Als medewerker snij-inpak voer je de volgende werkzaamheden uit: - Het verrichten van alle voorkomende werkzaamheden bij het machinaal snijden en/of verpakken van...