Simpel en lekker centraal op druk BakePLUS Event

Zorg voor een feestje in de winkel met herkenbaar, simpel, eenvoudig brood en banket dat ontzéttend lekker is. Dit is een veelgehoorde tip tijdens de eerste editie van het BakePLUS Event, de opvolger van het jaarlijkse open huis van Bakeplus: de groothandel voor bakkers en ijsbereiders.

Groot succes

Op maandag 12 september opende de firma de deuren van de vestiging in Haaften die voor de gelegenheid was omgebouwd tot een beurs- en demohal. Een dertigtal toeleveranciers inspireerde er bakkers en ijsbereiders met productideeën en –tips voor het najaar en de decembermaand. De dag was een groot succes, ondanks de tropische omstandigheden. Ruim 350 branchegenoten afkomstig van zo’n 170 bakkerijen en ijssalons bezochten het Event: een duidelijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren.

Bas Nijhuis

Bakkerijondernemer en topscheidsrechter Bas Nijhuis van Echte Bakker Bi’j Oons in Haaksbergen verzorgde vier keer een demonstratie over teamwork in de bakkerij waarbij hij de link legde met voetbal. Het BoulangerieTeam demonstreerde de mogelijkheden van het werken met deeg uit de koeling. Coach Hans Som tipt bakkers meer uit het weekendmoment te halen. “Verras je klanten!” Paul van Pelt van Bakeplus sluit zich daarbij aan. Hij wijst daarbij op de kansen van het werken met afbakbrood (Altijd Brood op de Plank). “Daar is voor bakkers nog zóveel winst te behalen!”

Kritisch

Qua banket adviseert Van Pelt bakker kritisch op de smaak te zijn: “Denk eens out-of-the-box. En als je dat lastig vindt, bedenk dan bij jezelf wie of wat je inspireert. Zoek dat op!” Hij wijst in dat kader op de roomhoorn en de vele variaties die daarmee zijn te bedenken. Ook adviseert hij bakkers meer met thuisbakken te doen. "Wijs het niet af, maar zie de kansen." Om de bakker daarbij te ondersteunen, lanceert de groothandel een eigen concept thuisbakmixen. "Heel Holland Bakt trekt wekelijks meer dan 2 miljoen kijkers. Thuisbakken lééft. Doe er wat mee!"

Verslag

Een uitgebreid verslag van het BakePLUS Event is te lezen in de komende editie van Bakkers in bedrijf.

Deze valt 14 oktober op de mat. Bekijk hier alvast de eerste foto’s.

Lees ook
Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Sirha Europain zet de Franse bakkerij centraal

Van 22 tot 25 januari 2022 heet Europain professionals uit de bakkerijbranche weer welkom in Parijs om kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen in de Franse bakkerij.

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Leidinggeven aan zelforganisatie. Een paradox?

Over zelforganisatie bestaan talloze modellen. Ze beschrijven hoe je meer eigenaarschap bij je werknemers  creëert en ervoor zorgt dat je team zelf bepaalt wat hun doelen zijn én hoe ze die willen behalen. Maar wat werkt in de praktijk nou echt? Hoe voorkom je de bekende valkuilen, zoals oeverloos overleggen, doelloos rondzwemmen of...

Energie: uitdaging voor bakkers

Energie: uitdaging voor bakkers

Bakkers zijn grootverbruikers van energie. De stijgende energieprijzen betekenen daarom een forse kostenverhoging. De NBOV zet alle mogelijkheden in om die kosten voor de ambachtelijke bakker beheersbaar te houden. Daarnaast moeten bakkers fors investeren vanwege de energietransitie. Energie lijkt daardoor voor ondernemers een van de belangrijkste problemen...