Sigep World 2025: de toekomst van foodservice

14 januari 2025 IEG
BEURZEN | IJs, chocolade, patisserie, brood, koffie en pizza. Dat zijn de ingrediënten van Sigep World 2025. Naast trends, innovatie en technologie springt de vakbeurs dit jaar ook in op duurzaamheid en kunstmatige intelligentie (AI) 

Vanuit de hele wereld komen van 18 tot en met 22 januari professionals naar Rimini voor de  46e editie van Sigep World. Met een beursoppervlakte van 138.000 vierkante meter, exposanten uit 33 landen en meer dan 1.300 merken biedt deze vakbeurs de laatste trends, innovaties en technologie op het gebied van ijs, chocolade, patisserie, brood, koffie en pizza centraal staan.

Foodservice

Sigep is al decennialang een referentiepunt voor de foodservice-industrie waar professionals samenkomen om de nieuwste ontwikkelingen te ontdekken. “Sigep is het evenement bij uitstek om de nieuwste trends te ontdekken, met een speciale focus op duurzame innovaties die de toekomst van de sector bepalen”, zegt Corrado Peraboni, CEO van beursorgansator Italian Exhibition Group (IEG). 

Marco Carniello, CBO van IEG, vult aan: “Dit is de meest internationale editie ooit en een toonaangevend evenement voor ijs, patisserie, chocolade, koffie, bakkerijproducten en pizza.” Dit jaar verwelkomt Sigep Saoedi-Arabië als gastland, wat deze editie nog internationaler maakt.

Nieuwsbrief
Geen nieuws missen van Vakblad IJs? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand het laatste nieuws en achtergrondverhalen.

Inschrijven nieuwsbrief

Duurzaamheid en AI

Naast trends, innovatie en technologie draait Sigep dit jaar ook om de impact van duurzaamheid en kunstmatige intelligentie op de sector. De beurs springt hier op drie manieren op in:

  1. Sustainability District. Dit initiatief promoot dat duurzame praktijken in de koffie- en cacaoketens.
  2. Taste of Tomorrow. Hier staat de toekomst van ijs centraal met aandacht voor duurzaamheid.
  3. Lorenzo Cagnoni Award: De prijs gaat naar meest innovatieve oplossingen en veelbelovende start-ups, met speciale aandacht voor digitale innovatie, duurzaamheid en verpakking.

Toekomst

Sigep Vision wordt volgens Flavia Morelli “het kloppende hart van de beurs waar experts baanbrekende inzichten presenteren.” De toekomst van de foodservice-industrie staat hier centraal. Zaterdag 18 januari start het programma met ‘Wereldwijde trends en toekomstige scenario’s van de ijs- en foodservicesector’.

Sigep World 2025

Sigep World 2025 vindt plaats van 18 tot en met 22 januari 2025 in Rimini. Het volledige programma staat online. Wil je Sigep bezoeken, klik dan hier voor een gratis uitnodiging voor de beurs.

Altijd op de hoogte blijven?