Sigep is terug van weggeweest

Sigep 2022_foto persbericht IEG_1

Na twee jaar afwezigheid is de bekende vakbeurs Sigep terug van weggeweest. Eindelijk kon de ijs-, bakkers-, patisserie-, chocolade- en koffiebranche elkaar eindelijk weer ontmoeten van 12 tot en met 16 maart in Rimini.

De officiële openingsceremonie van Sigep startte met een eerbetoon aan de Oekraïne. Dit gebeurde in de vorm van een video met de Oekraïense vlag. Daarna was het woord aan verschillende prominenten. Die spraken veel lovende woorden over de beurs, en over de ontwikkelingen in Italië. “Sigep is een nieuwe start.”

Beursvloer van 90.000 vierkante meter

Maar voor het echte nieuws moesten de bezoekers naar de beursvloer. Verspreid over meer dan 90.000 vierkante meter zagen de bezoekers de laatste trends en innovaties op het gebied van ambachtelijk ijs, bakkerij, chocolade, patisserie en koffie. Wat kwam er allemaal voorbij? Een greep uit de noviteiten.

Noviteiten

Sigep 2022_foto persbericht IEG_2

Allereerst een kassasysteem voorzien van Artificial Intelligence en geïntegreerde camera’s. Dit systeem herkent voedingsproducten en bereidt alvast de kassabon voor. Een andere noviteit waren de kunstig gevouwen origami servetten. Deze waren het resultaat van een wedstrijd en komen binnenkort op de markt.

Er was een maxi kebab-crème gemaakt van 10 kilo chocolade. Deze zat net zoals gewone kebab op een verticaal draaiende spier en werd met een speciaal mes in vlokken gesneden. Kunstenaar Aurora Thomo maakte speciaal voor Sigep een koffieboon van 1,5 meter, bezaaid met meer dan 40.000 koffiebonen en puur bladgoud.

Ook was er bloem met kruiden, algen en granen: van kurkuma, tot spirulina-algen en hennepzaden. En tot slot felgekleurde suikerspinnen: groen met de smaak van appel, lila met kersensmaak, blauw met bramen en bosbessen en de gele variant smaakte naar banaan.

Geen nieuws van Vakblad IJs meer missen? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief.

Ja, ik schrijf me in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Dossiers
Lees ook
Bakkers in de media | Week 13-2023

Bakkers in de media | Week 13-2023

Varkensvet of smout als broodverbeteraar, Theo Heere van de branchevereniging VBZ over het gehalte van suiker, zout en vet in zoetwaren en de winnaar van het beste paasbrood. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.

Food Technology 2023 voor de bakkersbranche

Food Technology 2023 voor de bakkersbranche

Food, beverage en technologie komen samen tijdens Food Technology 2023 op 12 en 13 april in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch. Naast een uitgebreide beursvloer biedt dit event een uitgebreid programma met interessante seminars en lezingen. Ook voor de bakkersbranche.

Bakkers in de media | Week 12-2023

Bakkers in de media | Week 12-2023

Geen doorstart voor Bakkerij Jonker, tarweprijs blijft dalen en Siemon de Jong stopt met taarten van Abel. Wat lazen we de afgelopen week over de branche? Een greep uit de media.