Sigep: de laatste trends en patisserie

3 maart 2022 Redactie Food

Nog een paar weken en dan gaat Sigep van start. Van 12 tot en met 16 maart staat Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, chocola, brood en koffie. Voor de laatste trends kunnen bezoekers terecht bij het ‘Vision Plaza’. En er is van alles te beleven op het gebied van patisserie.

Duurzaamheid, consumentengedrag, digitale technologieën en ontwikkeling van kansen op vreemde markten staan centraal op Sigep. In het Vision Plaza vinden bezoekers de trends op het gebied van ijs, patisserie, chocola, brood en koffie. Op het programma staan meer dan dertig presentaties, workshops en internationale events met analisten, bedrijven, wetenschappers, opleidingen en media.

Programma Vision Plaza

Op het programma staan onder andere openingspresentatie ‘Duurzaamheid als motor voor groei in de out-of-home sector’ op 12 maart. Verschillende experts van de NPD Group bieden hun perspectief van de toekomst en de trends van de foodservice-industrie wereldwijd. Aan bod komen onder andere het herstel na corona en de markten van China, Noord Amerika en Italië. Daarnaast zijn er presentaties over de problemen rondom grondstoffen voor de ijssalon en patisserie, het belang van communicatie en de sociale media en het aantrekken van nieuw personeel.

Patisserie

Daarnaast zijn er veel events op het gebied van patisserie. Zo gaan verschillende internationaal bekende patissiers in gesprek met meester Iginio Massari over hun bak. Patissiers als de Italianen Gino Fabbri and Roberto Rinaldini, Francisco Torreblanca uit Spanje, FransmanThierry Bamas en de Zwitser Francois Stahl maken hun opwachting.

Duurzaamheid komt ook hier aan bod. Zo spreken drie patisseriechefs over het maken van zero-waste patisserie en de herkomst van de grondstoffen. Er zijn verschillende presentaties over en demonstraties met chocolade. En de winnaars van de Coupe du Monde de la Pâtisserie van 2021 maken hun opwachting in de stand van AMPI (academie van Italiaanse Meester Patissiers).

Sigep vindt plaats van 12 tot en met 16 maart in Rimini, Italië.

Altijd op de hoogte blijven?