Sigep: de laatste trends en patisserie

Sigep 5

Nog een paar weken en dan gaat Sigep van start. Van 12 tot en met 16 maart staat Rimini Expo Centre in het teken van ijs, patisserie, chocola, brood en koffie. Voor de laatste trends kunnen bezoekers terecht bij het ‘Vision Plaza’. En er is van alles te beleven op het gebied van patisserie.

Duurzaamheid, consumentengedrag, digitale technologieën en ontwikkeling van kansen op vreemde markten staan centraal op Sigep. In het Vision Plaza vinden bezoekers de trends op het gebied van ijs, patisserie, chocola, brood en koffie. Op het programma staan meer dan dertig presentaties, workshops en internationale events met analisten, bedrijven, wetenschappers, opleidingen en media.

Programma Vision Plaza

Op het programma staan onder andere openingspresentatie ‘Duurzaamheid als motor voor groei in de out-of-home sector’ op 12 maart. Verschillende experts van de NPD Group bieden hun perspectief van de toekomst en de trends van de foodservice-industrie wereldwijd. Aan bod komen onder andere het herstel na corona en de markten van China, Noord Amerika en Italië. Daarnaast zijn er presentaties over de problemen rondom grondstoffen voor de ijssalon en patisserie, het belang van communicatie en de sociale media en het aantrekken van nieuw personeel.

Patisserie

Daarnaast zijn er veel events op het gebied van patisserie. Zo gaan verschillende internationaal bekende patissiers in gesprek met meester Iginio Massari over hun bak. Patissiers als de Italianen Gino Fabbri and Roberto Rinaldini, Francisco Torreblanca uit Spanje, FransmanThierry Bamas en de Zwitser Francois Stahl maken hun opwachting.

Duurzaamheid komt ook hier aan bod. Zo spreken drie patisseriechefs over het maken van zero-waste patisserie en de herkomst van de grondstoffen. Er zijn verschillende presentaties over en demonstraties met chocolade. En de winnaars van de Coupe du Monde de la Pâtisserie van 2021 maken hun opwachting in de stand van AMPI (academie van Italiaanse Meester Patissiers).

Sigep vindt plaats van 12 tot en met 16 maart in Rimini, Italië.

Dossiers
Lees ook
Bakeplus Event op 19 en 20 september

Bakeplus Event op 19 en 20 september

Het Bakeplus Event vindt plaats op maandag 19 en dinsdag 20 september 2022. “In een nieuw jasje en op een nieuwe locatie”, aldus Bakeplus. Het thema is Wereldse Smaken in de bakkerij. Dit wordt tijdens het gehele event uitgedragen in aankleding, inspiratie en producten.

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations gelijktijdig met Empack 2023

Packaging Innovations vindt in 2023 gelijktijdig plaats met Empack. Op 5 en 6 april vinden beide verpakkingsbeurzen plaats in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Spataro blijft groots dromen

Spataro blijft groots dromen

Menno Spataro opende onlangs een tweede winkel. Plus: zo’n vier maanden geleden werd een nieuwe productie-locatie in gebruik genomen. De jonge ondernemers, Menno runt de zaak met zijn partner Gerolt Tonkes, willen verder groeien. Maar nu is het tijd voor stabilisatie.